dissabte, 16 d’abril del 2011

amanida de salmó

LES AMANIDES NO SON AVORRIDES

Si us penseu que una amanida és enciam i tomàquet amb quatre olives... sou una mica avorrits, no? Les amanides ens ofereixen la possibilitat de combinar molts ingredients. Es tracta de combinar bé els gustos i les textures. I també es tracta de no abocar-hi de tot, sino les acabem fent sempre igual "li posem de tot i llestos", doncs no, nois! Això no és ser creatiu, això és buidar la nevera.
Siguem una mica selectius i agafem el gust per anar combinant els diferents ingredients.






INGREDIENTS:


1 paquet de salmó marinat (el podeu marinar vosaltres també)

1 mango

1 alvocat

fulles d'enciam

salsa d'alfàbrega:

fulles d'alfàbrega

oli i sal


Salmó marinat: Si no heu trobat un paquet de salmó marinat el podeu fer vosaltres. Agafeu un tall de salmó fresc i li trieu les espines i la pell. No costa gaire. El talleu a daus i l'amaniu amb una barreja de suc de llimona, oli, sal, sucre i pebre durant una mitja hora. Si us el voleu menjar amb torradetes i mantega un altre dia, l'hi podeu posar també anet quan el deixeu marinar, li dona un gust molt bó. L'anet és una herba amb un cert gust d'anís que combina molt bé amb el salmó.

Per fer l'amanida agafem l'enciam i després de netejar-lo bé el centrifuguem. Sí, sí, com si fos una tovallola, la qüestió és que no quedi gens d'aigua entre les fulles, feu-ho com vulgueu.

Pelem i tallem el mango i l'alvocat a quadrats. Per tallar l'alvocat el partim primer al llarg pel mig i després clavem el ganivet al pinyol i el girem una mica fins que es desplaci i el puguem treure. Un cop tret el pinyol el pelem i el tallem a quadrats.

Posem en un plat o plàtera gran l'enciam ben escorregut i amb un aro de motlle, o senzillament fent una muntanyeta, hi posem una primera capa de mango tallat, després l'alvocat i després el salmó.

Finalment ho amanim amb un oli amb sal i fulles d'alfàbrega ben passat pel túrmix.

1 comentari: