dijous, 12 de febrer del 2015

arròs a la cubana amb espinacs

DINAR I SOPAR

Un plat únic. Per què no programem més plats únics en els nostres menús? Son molt pràctics. En un sol plat hi trobem tots els nutrients necessaris. A veure què us sembla aquesta variació que he fet de l'arròs a la cubana. Necessitem 15 minuts per fer-lo. Animeu-vos, te de tot, cereals (arròs), proteïna (ou), fruita (plàtan) i verdura (espinacs i tomàquet). 







INGREDIENTS:

2 tasses d'arròs llarg

2 ous

1/2 pot de tomàquet cru triturat

2 plàtans

1/2 paquet d'espinacs congelats

1 gra d'all

1 cullerada de farina

oli i sal


Posem abans de res un pot al foc amb 5 tasses d'aigua i les 2 tasses d'arròs. Quan comenci a bullir el tapem i deixem l'arròs a foc mig durant 15 minuts.

En una paella amb un raig d'oli que no sigui escàs, hi posem el gra d'all aixafat amb un cop i els espinacs congelats i tot. Els deixem a foc baix que es vagin desfent. Els deixarem almenys 10 o 12 minuts.

En una altra paella hi posem un altre rajolí d'oli i hi posem el tomàquet triturat amb una mica de sal i un polsim de sucre per treure'n l'acidesa. El deixarem uns 7 minuts, fins que veiem que l'oli sura per sobre del tomàquet.

Pelem el plàtan i l'enfarinem. Espolsem l'excés de farina.

Posem una paella petita al foc i hi posem oli abundant. Quan estigui ben calent hi posem l'ou i el salem una mica per sobre del rovell. Tirem amb una cullera una mica d'oli calent per damunt del rovell perquè es cogui i al cap d'uns minuts el traiem amb una escumadora. 

Un cop traiem l'ou de la paella, la buidem una mica d'oli i hi fregim el plàtan a foc mig, d'un costat i de l'altre.

Quan tinguem l'arròs cuit l'escorrem bé i el barregem amb els espinacs a la paella. Ho saltem tot plegat un minut.

Posem l'arròs dins un bol i el premem bé. Hi posem un plat a sobre i el tombem, de manera que ens quedi un flam d'arròs al mig del plat.

A sobre hi posem l'ou ferrat i tres cullerades de tomàquet fregit i pels costats el plàtan fregit tallat pel mig.


3 comentaris:

  1. He fet aquest plat però amb espinacs frescos i ha sortit boníssim. Una alternativa bona per l'arrós a la cubana tradicional. Gràcies per l'idea!

    ResponElimina
  2. Fantàstic i ja ho veus que més complet no pot ser, porta de tot!

    ResponElimina
  3. Crec que amb l'ou ferrat fet a l'últim moment seria molt millor.

    ResponElimina