dilluns, 9 de febrer del 2015

pastanagues especiades al forn

AVORRIDES?

Que són avorrides les pastanagues? Proveu-les així i ja m'ho direu. Aquestes espècies els donen una altra dimensió, boníssimes i molt gustoses. La seva dolçor contrasta amb la sal de la crosta que li fan les espècies per fora, ja ho veureu. Més maneres divertides de menjar les pastanagues: truita de pastanaga al curritallarines de carbassó i pastanaga al pestopastanagues estofadesflam de pastanaga i coliflor o crema de pastanaga i carbassa
Esl que us agraden els gustos forts però atreviu-vos amb aquestes pastanagues especiades.










INGREDIENTS:

1 manat de pastanagues (de les que tenen la fulla verda)

1 cullerada de postres de cúrcuma

1 cullerada de postres de pebre de 5 colors mólt

1 cullerada de postres de cardamom mólt

1 culerada de postres de llavors de fonoll móltes

1 cullerada de postres de comí

1 cullerada de postres de gingebre mólt

1 cullerada de postres de sal gruixuda

4 cullerades soperes d'oli



Encenem el forn a 200º només de la part de baix.

Barregem totes les espècies i l'oli a sobre d'una fusta. Si us en falta alguna ho podeu fer igualment. El que necessitem son espècies de les que utilitzen a l'orient per poder-li donar el gust que busquem. Si no teniu cúrcuma ni cardamom hi podeu posar curri, però aleshores no hi poseu pebre perquè seria massa picant.

Pelem les pastanagues i els deixem l'últim tros amb una mica de fulla verda si voleu. Si no, les podeu tallar arran, només és per la presentació. Si no son totes de la mateixa mida les igualeu. Això vol dir que parttiu les més gruixudes per la meitat, d'aquesta manera es couran totes alhora i no quedaran unes més crues que les altres.

Untem les pastanagues amb la pasta de les espècies, les pintem amb un pinzell, o les passem per sobre de la fusta i ens ajudem de les mans per untar-les. La qüestió és que quedin ben untades de tot arreu.

Les posem en un plàtera d'anar al forn i les deixem uns 30 minuts a 180º fins que les punxem i siguin toves.


2 comentaris: