dijous, 26 de febrer de 2015

amanida de formatge rocafort

D'HIVERN

Trobo que hi ha amanides que fan més per l'hivern. Aquesta porta pera i formatge Rocafort. La pera lliga molt amb formatge, podeu provar també aquesta amanida de rúcula i pera amb parmesà
Crec que aquesta fa per l'hivern perquè és tèbia. Hi pots posar les peres tèbies i donen un toc més calentó a un plat tan fred com una amanida. A part que el formatge també la fa més calòrica. Tasteu-la i ja em direu si fa o no per l'hivern. Podeu provar altres amanides tèbies com l'amanida tèbia de bolets o l'amanida tèbia de patates i salmó, boníssimes totes dues ja ho veureu.






INGREDIENTS:

1/2 bossa de brots tendres

3 nous

50 g de formatge Rocafort

1 pera conferència que no sigui molt madura (no és el mateix que una pera que fa conferències, és un tipus de pera)

1 cullerada de postres de mantega

2 cullerades de postres de sucre moré

1 rajolí de vinagre de Mòdena

1 rajolí d'oli

1 cullerada de postres de mostassa ancienne (és la que te granets)



Pelem la pera i la tallem en 4 trossos i si es una pera més grossa en 6.

Posem en una paella la cullerada de mantega i el sucre amb les peres amb el foc mitjà-baix. Les deixem una estona per un costat i les tombem de l'altre. No les remeneu molt perquè se us poden desfer.

Mentre en una plàtera preparem els brots a sota. Hi repartim les nous a trossos i el formatge Rocafort a pessics.

Quan veiem les peres ja daurades hi posem el rajolí de vinagre i les deixem una mica més, que el vinagre redueixi. Les traiem de la paella i les repartim per sobre de l'amanida.

Tornem a posar la paella al foc i hi afegim un rajolí d'oli i la mostassa ancienne. Ho remenem amb una cullera perquè es barregi bé tota la salsa i ho posem per damunt de l'amanida.




6 comentaris:

  1. Deliciosa ensalada a mi me encanta
    Un beso

    ResponSuprimeix
  2. És perfecta, con todos los gustos compensados, exquisita!

    ResponSuprimeix
  3. M'encanta el roquefort, per tant....la fare!!!
    Anna

    ResponSuprimeix
  4. A mi no m'agrada gaire el Rocafort però així barrejat me'l menjo molt bé. Bon profit, ja em diràs!

    ResponSuprimeix
  5. genial el detall de la pera, segur que está bonissima, la provaré.

    ResponSuprimeix
  6. És un contrast molt bó. A les amanides el millor son els contrastos, d'àcid-dolç o dolç-salat, tou-cruixent...

    ResponSuprimeix