dimecres, 12 de setembre del 2012

fusilli amb tonyina i olives

LES MIL I UNA ... MANERES

No em refereixo a sexe, que no tinc tanta imaginació. Em refereixo a maneres de fer pasta. Realment es pot fer de mil maneres. Aquesta vegada una recepta de pasta ben fàcil. Les olives us proposo que siguin gaspatxes, que són aquelles amb un color vermellós, fetes amb vinagre que li donaran un gustet especial a tot plegat. A més aquesta recepta tant ens la podem menjar freda com calenta.





INGREDIENTS:

150 grs de fusilli

1/2 llauna de tomàquet

1 llauna petita de tonyina

1/2 ceba

1 all

12 olives gaspatxes

sal, oli i sucre


Posem una olla al foc amb aigua i sal. Quan bulli hi tirem la pasta i la deixem que es faci el temps que indiqui l'envàs. Abans d'escorrer-la hi posarem un bon raig d'aigua freda per parar la cocció i que no s'enganxi la pasta.

Mentres agafem la mitja ceba, la pelem i la ratllem.

Agafem una paella amb una mica d'oli al fons i la posem al foc, just un rajolí d'oli. Xafem un all amb pell i tot i el posem a la paella amb l'oli. El deixem que es faci només una mica de res i hi afegim la ceba ratllada. Anem remenant la ceba a foc viu i ja veureu com es fa ràpid. Afegim la mitja llauna de tomàquet i hi posem una mica de sal i una mica de sucre.

Mentre es fa el tomàquet obrim la llauna de tonyina i la deixem a punt i traiem els pinyols de les olives, pelant-les amb un ganivet.

Quan la salsa de tomàquet ha canviat de color i s'ha tornat més espessa ja hi podem afegir la tonyina. Ho deixem dos minuts més al foc i hi afegim les olives i apaguem el foc.

Un cop escorreguda la pasta hi posem la salsa per sobre i ho remenem bé.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada