dilluns, 16 de febrer del 2015

clafoutis de cireres

CLAFOUTIS?

Ja sabeu que m'encanta donar-vos noms estranys, se que això us desconcerta. Senzillament es tracta d'una quiche dolça. O sigui amb una base de pasta brisa i crema de llet i ous hi podem posar el farciment que vulgueu. Avui hi he posat cireres. Les he posat a macerar en un licor de fruits vermells que m'havien regalat, que ja sabeu que vaig gastant per fer postres. Ja ho veure que bó! Si us agraden també els pastissos amb fruites proveu el pastís de taronjapastís de pasta filo amb prunesfarcellets de gerds amb mascarpone o la tatin de poma







INGREDIENTS:

1/2 quilo de cireres

1 paquet de pasta de full

3 ous

3 cullerades soperes de sucre

1 cullerada de sucre llustre per decorar

1 bric de 200ml de nata líquida

1 got de licor de fruites o moscatell



Encenem el forn a 180º.

Mentre rentem les cireres i els traiem el pinyol. Ho podeu fer amb un ganivet com si peléssiu el pinyol.

Un cop sense pinyol posem les cireres a macerar en un bol gran amb el licor. Com que estan obertes s'impregnen de seguida del licor. Les podeu deixar uns deu minuts.

En un pot de túrmix hi posem el sucre, els ous i la nata líquida i ho batem bé.

Estirem sobre d'un motlle rodó la pasta de full. Hi posem paper vegetal a sota perquè no s'enganxi després. Retallem tota la pasta que sobra del motlle passant un ganivet ample pla per damunt de la vora de la plàtera de forma que la massa es talla i podem treure la que sobra.

Repartim les cireres dins de la massa i hi posem la barreja d'ous, sucre i nata per damunt.

Posem el clafoutis al forn durant uns vint minuts, fins que punxem i traiem l'agulla neta, això voldrà dir que l'ou ja ha quallat.

Un cop s'ha refredat hi posem una mica de sucre llustre per sobre per decorar.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada