divendres, 20 de febrer del 2015

cuixes de gall dindi amb olives

A MARRAKECH

Una espècie de tajine marroquina, ells ho couen en una cassola de fang especial que te una tapadora molt xula. Nosaltres ens ho adaptarem al que podem disposar aquí, per tant amb una cassola i una tapa ja farem. Amb gall dindi que és una carn poc greixosa i ben sana també podeu fer: broquetes de gall dindifilet de gall dindi al forn o rodó de gall dindi amb raïm.







INGREDIENTS:

2 cuixes de gall dindi en tres trossos

1 ceba

8 olives negres d'aragó

8 olives blanques sevillanes

1/2 llimona

8 ametlles

1 branca de julivert

2 cullerades de farina

oli, sal i pebre



Primer de tot salpebrem els talls de gall dindi per tot arreu. Després els enfarinem i n'espolsem l'excès.

Posem una cassola amb oli i hi enrossim els talls quan l'oli estigui calent.

Mentre pelem la ceba i la tallem a bocins ben petits. L'afegim a la cassola un cop el gall dindi ja s'ha enrossit. Un cop la ceba s'ha estovat hi posem les olives, hi donem un parell de tombs i hi afegim un got d'aigua. Ara és el moment de tapar-ho i deixar-ho a foc mitjà-baix durant 20 minuts.

Mentre preparem una picada amb les ametlles, el suc de la mitja llimona i el julivert. Per poder-ho triturar millor hi podem afegir una mica de suc de la cassola un cop hagin passat els 20 minuts, que ja serà un suc més gustós.

Afegim la picada a la cassola, ho tornem a tapar i ho deixem 5 minuts més i ja podem apagar el foc. Es pot deixar reposar uns minuts més i tot s'acaba de posar a lloc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada