divendres, 8 de febrer del 2013

tall rodó al forn

LES NOSTRES AMIGUES O AMICS

Us he de confessar que per triomfar a la cuina s'ha de tenir uns bons còmplices i aquests no son altres que els nostres proveïdors. O sigui, el peixater, la carnissera, la verdulera, etc... de confiança. Això és com tenir un metge de capçalera per la família, a la cuina és supernecessari tenir el venedor de confiança. És aquella persona que li pots demanar: " avui què agafo sardines o maires?" o "vull fer uns bistecs però no tens crostó , què agafo?" En fi, que te'n puguis refiar i que tu hi confiis. Aquesta recepta és un d'aquests moments que necessitereu del vostre conseller. 
Les carns al forn són molt còmodes de fer, mentre les tens al forn pots anar fer el primer plat. Si és a l'estiu també podeu provar el vitello tonato que es menja fred. A l'estiu també podeu menjar aquell tall rodó tallat més prim fred amb la mateixa salsa.






INGREDIENTS:

1 tall rodó de mig quilo (deixeu-vos aconsellar per la carnissera de confiança)

1 poma

1 pastanaga

1 ceba

sal i pebre

1 fulla de llorer

1 dent d'all

1 tassa de café de vi negre


Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

Posem sal i pebre per tots els costats del tall rodó.

Posem oli en una cassola i hi posem el tall rodó quan l'oli sigui calent i el daurem per tots costats. Deixeu-lo torradet per tots costats. El retirem quan estigui daurat per tot arreu.

Mentre pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes no gaire grans. Pelem la poma i la partim en quatre trossos i la ceba també en quatre trossos.

En una plàtera d'anar al forn hi posem el que hem tallat i hi posem el tall rodó a sobre, junt amb l'oli que hi ha a la cassola ben repartit. Posem a  la cassola on hem fregit la carn un got d'aigua ple i ho tornem a posar al foc perquè es desenganxi la mica d'agafat de la cassola i ens faci un caldet que aprofitarem per posar a la plàtera del forn. Amanim les verdures amb una mica de sal i pebre.

Posem la plàtera al forn a 200º. Quan faci 15 minuts ho traiem i li donem la volta i ho deixem 15  minuts més. Ho tornem a treure i li posem el vi per sobre i ho deixem 15 minuts més.

Ho traiem del forn i deslliguem el tall rodó i el fem a talls. Passem totes les verdures pel túrmix i ens quedarà una salsa amb la que acompanyarem els talls de carn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada