dilluns, 4 d’abril del 2011

salmó amb mantega


EL SALMÓ TE MALA PRENSA

Què us passa amb el salmó? Que no us agrada? Per què, perquè queda massa sec? Home doncs la qüestió com passa amb molts peixos és fer-lo poc. 

Si no es fa gaire, és un peix melós i gustós. Una recepta senzilla perquè el proveu. La mantega i el salmó fan un casament perfecte i mira que és difícil un casament perfecte...








Les patates encara estan calentes, fumegen!


INGREDIENTS:

1 filet de cua de salmó

1/2 llimona

50 grs de mantega

2 patates

julivert, un tros de ceba, 1 dent d'all i llorer

oli, sal i pebre de 5 colors


Demanem a la peixatera que ens doni una cua de salmó que faci  3/4 de quilo aproximadament i ens la faci amb dos filets sense l'espina. L'un el fem avui i l'altre el podem congelar per un altre dia.

Engeguem el forn al màxim per pre-escalfar-lo.

Agafem una cassola amb  no gaire aigua, julivert, un tros de ceba, 1 dent d'all, llorer i a sobre hi posem la cistella de fer al vapor.  Tots aquest ingredients que es posen a l'aigua són per donar més gust a les patates, però se'n pot prescindir d'algun sense cap problema. Sobre la cistella hi posem les patates tallades i una mica de sal. Ho tapem amb una tapadora i ho deixem uns quinze minuts.

Mentrestant agafem una plàtera d'anar al forn i hi posem un raget d'oli. A sobre hi posem el salmó, ben net d'escates, li posem sal i pebre, unes gotes de llimona i la mantega feta a trossets.

Ho posem al forn a una temperatura de 200º a la posició del mig del forn. Ho deixem uns 7 minuts i ja estarà llest. Hem de sentir olor de salmó quan obrim el forn i si el punxem amb una forquilla no s'ha de veure el color de salmó cru a sota.

El servim amb les patates al vapor amb una mica del suc de la plàtera per sobre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada