diumenge, 22 de febrer del 2015

wok de calamars

NOVETAT

Una novetat, preparar els calmars al wok! Els fem una cocció molt curta i ràpida i els acompanyem d'ingredients més aviat mediterranis. Només ho courem amb el wok, però el gust no serà orinetal, no hi posarem soja, però sí que m'he permés posar-hi una mica de gingebre com a  toc especial. Què us sembla? Proveu-ho, és diferent i queda boníssim. Voleu altres receptes per fer amb el wok? proveu de fer: wok de colwok d'espaguetis picantswok de vedella ecològicawok de mongeta tendra o wok de tallarines. Ara n'afegeixo un amb peix, que encara no n'hi havia posat cap.







INGREDIENTS:

2 calamars

2 cebes tendres

4 alls tendres

1 tomàquet

1 tros de gingebre

oli



Preparem tots els ingredients per anar-los afegint al wok i no haver-nos d'esperar gens.

Els calamars els demaneu tallats a rodanxes a la peixateria. Els netegem bé de les restes interiors que puguin tenir i els deixem escorrer i els assequem bé amb paper de cuina.

Pelem les cebes i les tallem en quatre trossos.

Tariem la pell exterior dels alls tendres i els tallem a rodanxes.

Pelem el tros de gingebre, com del dit gros més o menys i el deixem a punt de ratllar amb un ratllador ben petit.

Tallem el tomàquet a llunes, en podem fer unes 6.

Posem el wok al foc i quan sigui ben calent hi posem l'oli i la ceba tallada. Hi afegim al cap d'uns tres minuts els alls tendres i el gingebre ratllat. De seguida hi posem els calamars.

Deixem els calamars fins que es tornen de color rosa. Hi afegim el tomàquet i ho deixem 5 minuts més i apaguem el foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada