dilluns, 17 de gener del 2011

quiche de carbassó


LES QUICHES 

En realitat estaríem parlant d'una truita feta d'una altra manera, però clar els francesos li diuen quiche, ai  sí, que fi! Ara amb totes les masses ja preparades tot això s'ha facilitat molt. Realment és un plat molt fàcil de fer. La fórmula sempre és la mateixa, l'ingredient principal, que canviarà segons la versió, i els ingredients de fons que sempre són els mateixos: la massa, els ous i la crema de llet.
Es poden fer quiches d'espinacs, de ceba, de bolets, la típica de bacon, de porros, de pebrots...







INGREDIENTS:

1 massa preparada de pasta brisa (marca La cocinera o Buitoni totes dues queden bones)

3 ous

2 carbassons grans o 3 de mitjans

200 ml. de crema de llet (1 brick petit)

de 30 a 50 grs de roquefort segons els gustos

oli, sal i pebre

Engeguem el forn al màxim, comencem com totes les receptes de forn.

Agafem els carbassons i els rentem bé, no cal que els pelem, iupi! Els tallem a talls ben prims, si pot ser com si fossim patates xips, com més primets, més es barrejaran i es faran més ràpid. Poseu una paella amb una mica d'oli i els carbassons tallats a foc mig i els anem remenant.

Posem la massa en un motlle rodó amb el mateix paper vegetal que porta així no s'enganxarà. Un cop posada al motllo la tapem amb paper de plata, ben enganxat a la massa, no per sobre el motllo, i la posem al forn uns 10 minuts a 200 º.

Mentre agafem un pot de trumix i hi posem els ous, la crema de llet, un polsim de sal i una mica de pebre i ho passem tot per la batedora.

Treiem el motllo del forn, li treiem el paper de plata de sobre i hi posem els carbassons a dins, escorrent l'oli. Amb aquests 10 minuts els carbassons s'hauran fet a la paella i ja estaran ben tovets. Hi afegim també els ous i la crema de llet batuts i ho escampem uniformement, que ens quedi el carbassó ben repartit. En aquest moment hi posem el roquefort, el tallem a tacos molt petits i el repartim per sobre del pastís. Això segons el vostre gust n'hi poseu més o menys. A mí no m'agrada el roquefort, però en canvi n'hi poso una miqueta i queda tot repartit i no es nota un gust massa fort.

Poseu la quiche al forn a 200º uns 30 o 35 minuts, poseu-la al mig del forn i si teniu la funció de ventilador hi va perfecte. Quan estigui daurada de dalt i es vegin els ous ja ben quallats és que ja està feta. 

És un menjar que es pot tenir fet i escalfar-ho a última hora.










1 comentari:

  1. He aprofitat aquesta tarda de pluja per cuinar i he preparat la quiche de carbassó per sopar. Molt fàcil de fer i un boníssim resultat per sopar un divendres a la nit. Una vegada més, gràcies Núria!

    ResponElimina