dimecres, 19 de novembre del 2014

calamars amb rossinyols

L'ÚLTIMA DE FILIPINES!

Jo crec que per aquest any ja està bé. Un gran any de bolets! Però aquesta serà ja l'última recepta de bolets, per aquesta temporada. Senzilla i amb rossinyols que són molt gustosos per fer amb suc i que tenen una textura bastant ferma. Ràpida i bona ja ho veureu. Teniu altres receptes per fer amb rossinyols: fricandó amb rossinyolscigrons amb rossinyolscrema de bolets o arròs de costella i conill.






INGREDIENTS:

2 calamars

1 ceba tendra

1 tomàquet madur

250 g de rossinyols

sal, pebre i oli



Netegem els calamars i els fem a rodanxes gruixudes. Pelem la ceba i la fem a llunes primes. Pelem el tomàquet, el tallem pel mig. Li traiem les llavors i el fem a daus petits. Netegem els rossinyols, els traiem el peu que porta terra i hi passem el dit mullat per endur-nos la brutícia que puguin portar. No els submergiu mai en aigua. Els bolets són com una esponja i s'aigualiran si ho feu.

Posem una paella al foc amb un fons d'oli i quan sigui calent hi afegim els calamars.

Un cop es tornen de color rosa hi tirem la ceba. Quan veiem que la ceba s'ha tornat transparent hi posem els daus de tomàquet. Ho condimentem amb sal i pebre i deixem que el tomàquet perdi una mica del seu suc.

Hi afegim els rossinyols i ho saltem tot plegat fins que s'estovin una mica. Saltar-ho vol dir passar els aliments que toquen la paella cap a dalt i els que hi havien a sobre cap baix perquè es facin tots per un igual. Hi ha qui ho fa amb el mànec amb molta gràcia i ho enlaira cap amunt i tot. Si no ho domineu tranquils perquè ho podeu fer igualment amb una cullera de fusta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada