dissabte, 29 de juliol del 2017

mandonguilles de lluç i gambes

ESPECTACULAR

Espectacular dinar de diumenge. Recepta de la meva peixetera Encarna que ella va menjar en un restaurant de Huelva. I ara us ho comparteixo aquí per a que en gaudim tots plegats. Un gran plat que s'ha de fer amb gambes de qualitat. Si son de Vilanova millor! Aquí les aprofitem del tot ja ho veureu. Les gambes a la planxa son boníssimes, sens dubte, però tenim altres maneres de fer-les on també se n'aprofita tot el seu potencial. Voleu més receptes amb gambes? : crep de carbassó i gambes, cigrons amb gambes, carpaccio de gambes, canelons d'espinacs i gambes, pasta amb marisc, marisc a l'oriental, sarsuela, suquet de peix, gaspatxo de cireres amb gambes o el clàssic còctel de gambes







INGREDIENTS: (per a 4 persones)

4 talls de lluç 

300 grs. de gambes petites de Vilanova

1 ceba

1/2 tasseta de conyac

1 gra d'all petit

1 ramet de julivert

2 llesques gruixudes de barra de quart seca

llet

farina

sal i pebre



Posem a remullar les molles del pa amb llet calenta.

Pelem les gambes i reservem les pells i el cap a part.

Separem la pell i les espines del peix.

Piquem ben petit amb un ganivet gruixut el lluç i les gambes.

Piquem l'all i el julivert ben petit.

En un bol barregem el lluç i les gambes amb la molla de pa remullada, l'all i julivert i amanim amb sal i pebre. Ho barregem tot plegat. Ho deixem reposar a la nevera.

Posem una paella al foc amb amb una mica d'oli i la ceba tallada ben petita. La salem una mica.

Un cop la ceba s'ha estovat amb el foc baix hi afegim les pells i els caps de les gambes.

Un cop han canviat de color hi afegim el conyac i deixem que redueixi una mica. Hi afegim un got d'aigua i ho deixem bullir tot plegat 5 minuts.

Posem el brou i els caps i les pells de les gambes en un pot per trirurar-ho tot plegat. Ho fem ben fi i ho colem en una cassola fonda i ho tornem a posar al foc. De moment ben baix.

Traiem el lluç i les gambes de la nevera i en formem les mandonguilles. Les passem per farina i les afegim a la cassola amb el brou colat.

Apugem el foc a mitjà i ho portem a ebullició. Ho deixem durant 10 minuts i ja podem apagar. Hem de vigilar que les mandonguilles quedin ben cobertes amb el brou a la cassola. Per això hem d'agafar una cassola que no sigui molt ampla.

Hi posem una mica més de julivert picat quan les servim.





2 comentaris:

  1. Doncs haurem de provar perquè la pinta és espectacular. Gràcies per la recepta

    ResponElimina
  2. Glòria camb un got en tindràs prou de caldo, però si veus que queda curt en pots afegir una mica més. Ens convé aconseguir una salsa més aviat espessa, així que millor que no quedi molt aigualit. Bon profit!

    ResponElimina