dimecres, 26 de juliol del 2017

amanida de bacallà i fonoll

CONTRASTOS

A les receptes funcionen els contrastos. Els plats que son massa plans de gust de vegades queden sosos. Quan hi poses un element que sorprén és quan més funcionen. Aquí l'element sorpresa és la taronja i amb el bacallà li va de meravella. Les amanides amb fruita queden delicioses. En voleu provar alguna?: esqueixada de bacallà amb cireres, amanida amb gerds i formatge de cabra , amanida amb formatge rocafort i peres, amanida amb prèssec i boletes de formatgeamanida amb prunesamanida amb vinagreta de maduixes, amanida amb raïm a la francesa, amanida de crèixens i taronja, amanida amb maduixes o amanida de fruites i mozzarella.





INGREDIENTS:

2 patates petites

1 taronja

4 fulles d'enciam trocadero

100 grs de bacallà esqueixat ja remullat

1/4 de fonoll

olives negres

tomàquets cirerols

vinagreta de llimona:

1 tassa de cafè d'oli

1 cullerada de cafè de mel

el suc de mitja llimona

la part verda del fonoll

ratlladura de mitja llimona

sal i pebre



Posem un cassó al foc amb aigua i sal i dues patates petites. Les deixem bullir fins que les punxem toves del tot amb la forquilla. Les deixem refredar i les pelem.

Podem comprar el bacallà ja esqueixat però que s'hagi de dessalar. Aquesta serà la forma que ens sortirà millor de preu. Necessitarem unes hores per dessalar-lo i canviar l'aigua un parell de vegades. Però també podem comprar un tall de bacallà ja dessalat i esqueixar-lo nosaltres. 

Pelem la taronja de forma que ens emporten tota la pell, fins i tot la prima que cobreix els grills. Després anem separant els grills sense pell tallant a banda i banda la membrana que els separa. D'aquesta forma obtenim uns grills sense cap pell que els envolta.

Rentem bé l'enciam amb vàries aigües i l'escorrem amb una centrifugadora.

Retirm la part de les fulles de fora del fonoll i aprofitem només la part interior que és la més tendres. El tallem ben prim.

Muntem l'amanida posant al fons les patates tallades a discos petits. Damunt l'enciam i el bacallà. Després els grills de taronja i el fonoll i finalment per decorar les olives i els tomàquets cirerols.

Fem la vinagreta de llimona batent tots els ingredients i la tirem damunt de l'amanida ben repartida.

Per prendre amb un túper a la feina porteu la vinagreta a part i amaniu-la en el moment de menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada