diumenge, 18 de desembre del 2016

tatin d'escalivada

SA I VISTÓS

Què us sembla aquest tatin com a primer plat o com a part d'un pica-pica de Nadal? Queda molt gustosa i vistosa i marxem una mica de menjar un excès d'embotits i de carn, que ja ho fem prou en els àpats que ens esperen. Proveu-la! no costa res de fer. Sobretot si l'escalivada la compreu ja feta. Jo a casa no la puc fer perquè no tinc brasa i trobo que el gust de fum és el millor de l'escalivada. Per mi la solució ha estat trobar una escalivada boníssima que fan en una parada del mercat. Em serveix per fer molts altres plats com: amanida d'albergínia escalivada, puré d'albergínia mab pa pita o pebrots amb olives. Però si no trobeu cap escalivada feta que sigui de qualitat sempre podeu fer l'albergínia i el pebrot al forn. No tindreu el gust fumat però serà bo igualment. Ah, i si voleu més idees de receptes per Nadal no us perdeu l'apartat de Receptes pels dies especials ni la de Pica-pica, en podeu treure moltes d'idees.





INGREDIENTS:

1 làmina de pasta brisa

1 albergínia escalivada

1 pebrot escalivat

1 ceba escalivada

1 paquet de tomàquets cirerols

1 gra d'all

12 olives negres d'Aragó

herbes provençals

oli

sal i pebre





Encenem el forn a 200º perquè es vagi escalfant.

Tallem a tires tant el pebrot com l'albergínia.

Agafem una plàtera fonda d'anar al forn. I ara prepararem l'escalivada com si fessim una tatin. Hem de buscar una plàtera de forn que sigui de la mateixa mida que la làmina de pasta brisa. 

Posem l'escalivada al fons de la plàtera fent una franja de cada, una amb pebrot, una d'albergínia, una de tomàquets cirerols i una de ceba i repetim. 

Preparem l'amaniment en una tassa, hi posem oli, sal, pebre, herbes provençals i un all trinxat. Ho remenem bé que tot es distribueixi.

Amanim l'escalivada amb aquest oli que ens quedi tot ben repartit, vigileu que no us vagi a parar l'all tot al mateix lloc.

Pel damunt hi posem la pasta brisa que ens ha de tapar tota la plàtera vigilant que quedi tapat fins totes les vores. Un cop tapat, al mig hi farem una creu petita amb la punta d'un ganivet. Això facilitarà que per allà s'escapi una mica d'humitat, perquè l'escalivada ja està cuita i te prou humitat.

Posem la plàtera al forn i el baixem a 180º i ho deixem durant 20, 25 minuts fins que veiem que s'ha daurat la massa per sobre.

Busquem una plàtera encara més gran que la que hem fet servir.

Passem un ganivet tot al voltant de la plàtera de la tatin per desenganxar la massa i un cop desenganxada hi posem la plàtera més gran damunt i ho tombem com si fos una truita. La guarnim pel damunt amb unes olives negres d'Aragó i un rajolí d'oli.





Ja en podeu fer els talls per servir-la. Cada tall ha de tenir una mica de cada verdura. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada