divendres, 23 de desembre del 2016

pastís de tardor de pollastre

ARRIBA TARD

Aquesta recepta arriba tard per dos dies. Avui ja som a l'hivern. Però crec que us pot anar bé per si teniu sobres de pollastre. Amb les sobres de Nadal podeu preparar aquest primer plat per cap d'any. Jo us dono ideesi vosaltres feu-ho quan vulgueu. L'aspecte ja el veieu. Si sou fans de quiches i pastissos salats en trobareu uns quants en aquest apartat. Aquest es podria dir que és un chicken pie. Els pies son pastissos tan dolços com salats que porten el farciment per dins i van tapats de massa per sobre i per sota.
Bon Nadal a tothom!!!











INGREDIENTS:

2 plaques de pasta de full

1 ou

2 porros

1 moniato

1 pit de pollastre (restes de pollastre)

2 talls de bacó no fumat

10 g de trompetes de la mort seques

1 tassa de llet

1 cullerada de farina

1 cullerada de mantega

oli

estragó

sal i pebre




Encenem el forn al màxim.

Posem les trompetes de la mort a remullar en una tassa de llet calenta.

Agafem el porro i li fem un tall al mig desde la part verda fins arribar a la blanca. Obrim les fulles i en rentem bé l'interior que no tingui terra.

Pelem el moniato i ho ratllem tot, els porros i el moniato. Si teniu una picadora anireu molt depressa.

Posem en una paella una mica d'oli, molt poc i les tires de bacó a trossets petits. Els donem un parell de voltes i hi afegim les verdures ratllades.

Ho amanim amb sal, pebre i una mica d'estragó. L'estragó és molt fort, no ens passem. Si no en teniu també hi podeu posar orenga o romaní.

Un cop els bolets s'han estovat els tallem ben petits i els afegim a la paella. Hi posem el pollastre ja cuit a trossos petits. Si heu comprat un pit, perquè no teníeu sobres, el podeu tallar a trossets ben petits i posar-lo a fregir al començament amb les tires de bacó tallades. Ho deixem que faci unes quantes voltes a foc mitjà-baix.

Preparem per un altre costat la beixamel. En un pot hi posem la cullerada de mantega i un cop s'ha desfet hi aboquem la cullerada de farina. Deixem que la farina es cogui una mica, sempre remenant, i hi afegim la llet de remullar les trompetes de la mort. Esperem que arribi a l'ebullició sense parar de remenar i apaguem el foc. Ho barregem a la paella de verdures i pollastre.

Agafem un motlle rodó i fondo i hi posem una de les plaques de pasta de full al fons. Tapant també els costats i no passa res si en sobra una mica per le vores. Punxem amb una forquilla tot el fons de la pasta de full perquè no pugi.

A sobre hi aboquem tot el farciment de verdures i beixamel i ho tapem amb l'altra placa de pasta de full. Pessiguem els costats juntant una placa i l'altra i doblegant una mica cap endins, per tal que quedi ben tapat.

Un cop ben tancat batem un ou en un plat i amb un pinzell pintem tota la superfície, així ens quedarà ben brillant quan  ho enfornem. Fem una petita creu al mig perquè es pugui escapar per allà la mica de vapor i no s'infli la pasta.

Ho posem al forn a 220º durant 20 minuts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada