dilluns, 10 d’octubre del 2016

llenties amb confit d'ànec

NO ME N'HE POGUT ESTAR

estava desitjant penjar alguna cosa calenteta i crec que avui és el dia. Aquesta pluja que ens ha caigut a la nit que ha deixat aquest ambient fresquet convida a fer alguna cosa calenta per menjar. Segurament que més endavant hauré de posar encara receptes fresquetes, no se sap mai! Aquestes llenties son un plat únic molt complet. Porten de tot i son ideals per portar a la carmanyola de la feina. Si us agraden els plats únics podeu provar de fer també aquests. corona d'arròs amb carn, puré de patates bolonyesa, purés de patates i bolets, ara que ve el temps, cuscús de pollastre i verdures, o fusilli amb mandonguilles o mireu aquest apartat on hi trobareu molts més plats únics per portar a la carmanyola de dinar.






INGREDIENTS:

250 g de llenties

2 pastanagues petites

1 porro

1 branca d'api

1 patata petita

1 all

1 confit d'ànec

16 fulles d'espinacs

4 cullerades de greix d'ànec

farigola

llorer



Una manera diferent de fer les llenties ja ho veureu.

Encenem el forn a 200º.

Pelem la pell del porro exterior i aprofitem la part blanca. Tallem els fils de l'api i el rentem bé.
Pelem també les pastanagues i la patata. Ho tallem tot a quadrats petits. Netegem les fulles d'espinacs submergint-les en aigua tantes vegades com sigui necessari fins que l'aigua surti neta.

En una olla a pressió hi posem les llenties i aigua i les tapem. Un cop l'olla comença a xiular les traiem del foc i les escorrem. D'aquesta manera no necessiten remull. Si no teniu olla a pressió poseu una olla al foc amb aigua freda i les llenties i quan arrenqui el bull la retireu del foc. És el mateix.

Ara si que posarem a coure a l'olla les llenties, totes les verdures que hem tallat abans, un gra d'all esberalt amb un cop, la branqueta de farigola i la fulla de llorer. Ho cobrim d'aigua i ho posem al foc. Si és olla a pressió ho tapem i a partir que xiuli ho deixem 15 minuts i ja estarà. Si tenim  una olla convencional ho fem bullir a foc mig-baix uns 35 o 40 minuts. Aneu tastant les llenties per saber-ho.

Quan ja les trobem pràcticament cuites hi afegim un polsim generòs de sal.

Mentre les llenties es couen posarem el confit d'ànec amb tot el seu greix en una plàtera al forn. Volem que el greix es desfaci i que l'ànec es posi una mica cruixent. El deixarem 10 minuts al forn.

Quan les llenties ja son cuites i les hem salat traiem algunes patates de l'olla i les xafem en un plat. Un cop desfetes les tornem a posar dintre. Afegim les fulles d'espinacs també.

Traiem el confit d'ànec del forn i el desossem, separem la carn de l'òs i el fem a trossos petits i posem la carn dins l'olla de les llenties junt amb 4 cullerades de greix d'ànec que hi donaran molt gust.

Ho deixem uns cinc minuts més al foc que es faci tot plegat i ja es pot tancar el foc. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada