divendres, 6 de març del 2015

fideuà

MENJAR FAST FOOD DE DIUMENGE

És un plat ràpid per preparar un diumenge. El secret es enrossir els fideus abans que res. Us explicaré com fer-ho correctament. Es pot fer amb gambetes petites, sípia i calamars. Si ho volem fer més complet hi posem gambes i escamarlans. El brou el podem fer nosaltres o comprar-ne un de fet de bona qualitat.
Amb un brou de peix comprat podeu fer ràpidament d'altres plats com: fideus amb cloïssesarròs a la cassola o peix al forn amb llagostins








INGREDIENTS:

1 calamar petit

1 sípia petita

2 gambes

2 escamarlans

4 gambetes petites

175 g de fideus per fideuà

1 l de brou de peix

2 grans d'all

oli

per l'allioli:

1 ou

1 got d'oli d'oliva

1 gra d'all

1 pessic de sal



Agafem els alls, els aixafem amb la mà i els traiem la pell.

Tallem els calamars i la sípia a quadrats petits.

Aboquem el brou de peix en un pot i el posem al foc perquè estigui ben calent quan el necessitem.

Posem una paella plana al foc amb oli abundant i els alls aixafats. Esperem que l'oli s'escalfi i enrosseixi una mica l'all. Hi posem ara els fideus i abaixem el foc. Anem remenant perquè es torrin per tot arreu, s'han d'enrossir sense cremar-se, per això abaixem el foc i ho remenem continuament.

Un cop els fideus estan d'un color torrat els traiem de la paella amb un colador perquè s'escorri tot l'oli.

Posem de nou la paella al foc amb una mica d'oli i hi enrossim ara les gambes i els escamarlans. Els donem un saltat molt ràpid i ho traiem.

Ara hi posem la sípia i el calamar, els saltem fins que es tornen de color rosat i després comencen a saltar. Aleshores hi afegim els fideus de nou i el brou mica en mica perquè no perdi el bull. El foc ha de ser alt. Al cap de 5 minuts hi afegim les gambes i escamarlans amb el seu suc també. Els repartim bé per la paella.

Hem de deixar els fideus fins que estiguin cuits però no completament tous. Amb uns vint minuts en tindrem prou. Tasteu-los abans d'apagar el foc. Si veiem que està massa seca i encara no estan cuits els fideus hi podeu afegir una mica d'aigua.

Podem servir la fideuà amb un allioli.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada