dilluns, 2 de març del 2015

espinacs a la catalana

TOT L'ANY

Els espinacs tot i ser una verdura de temporada en podem menjar tot l'any perquè també en trobem de congelats. Jo us aconsello que quan n'hi ha de frescos els gasteu així, son molt més gustosos. Només els heu de posar en remull un cop separades les fulles i canviar-los l'aigua un parell de cops, fins que veieu que ja surt neta i no s'hi veu gens de terra. Els espinacs estan molt a ran de terra al camp i normalment quan es reguen hi va a parar molta terra entre les fulles. És per això que els hem de rentar bé. Si tenim aquesta precaució ens quedaran boníssims i ja ho veureu que es couen molt més depressa que els espinacs congelats, que necessiten més temps. Aquí teniu altres plats amb espinacs, aprofiteu que ara n'és el temps: croquetes d'espinacscrema de verdurabacallà amb espinacscigrons amb espinacs o truita d'espinacs







INGREDIENTS:

2 manats d'espinacs

2 cullerades soperes de pinyons

2 cullerades soperes de panses

2 grans d'all

oli i sal



Tallem els tronxos dels espinacs perquè només aprofitarem les fulles. A mida que els anem tallant posem les fulles dins d'un bol ben gran ple d'aigua. Esbandim bé fulla per fulla i les posem en una escorredora.

Un cop així ben netes les tallem una mica perquè no quedin tan senceres.

En una paella ben gran hi posem un raig d'oli generòs i hi posem els espinacs. Els espinacs n'absorbeixen una mica d'oli però així també queden més gustosos i amorosos. Aquest és el seu secret, si veieu que s'ha begut tot l'oli, afegiu-ne una mica més, no cal que nedin en oli, però! Hi posem una mica de sal i els anem remenant amb el foc mitjà-baix.

Pelem els alls i els trinxem ben petits. Els posem dins la paella amb els espinacs.

Hi afegim les cullerades de pinyons i panses i ho deixem una mica més tot plegat per estovar els pinyons i les panses. Sempre a foc mitjà, si el poseu massa alt se us poden cremar els espinacs. Quan veieu les panses ja estovades, que han canviat de color podeu apagar ja el foc.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada