dimecres, 18 de desembre del 2013

sopa de ceba gratinada

DE RESTAURANT PIJO

Hi va haver un temps, ja fa anys -ja sabeu que jo sóc gran-, que es va posar de moda la sopa de ceba gratinada, en plan restaurant francès. Ara potser ja ha passat aquesta febre, però resulta un primer plat molt adequat per quan tens molts convidats. No és car i és fàcil de fer. Sobretot amb els consells que us donaré. Proveu d'altres sopes: sopa minestronesopa de tomàquetvichysoise.





INGREDIENTS:

1 ceba

4 torrades, si són integrals millor

50 grs  de formatge ratllat manxego

1 brick de caldo ( a mi m'agrada el Gallina Blanca, però vosaltres mateixos)

oli, sal i farigola


Pelem la ceba i la tallem a llunes primes. Primer pel mig i després anar tallant com llesques primes.

En un paella hi posem un fons d'oli i hi posem la ceba a foc mig.

Engeguem el forn a 180 º només el gratinador.

Posem una mica de sal i farigola a la paella de la ceba i l'anem remenant. Quan la veiem transparent i ben tova ja estarà feta.

Posem el caldo en un pot al foc per escalfar-lo una mica.

En uns bols que es puguin posar al forn hi posem les torrades partides en trossos, dues torrades a cada bol. A sobre hi posem la ceba fregida. Hi aboquem el caldo fins on vulgueu del bol, ha de ser abundant perquè les torrades s'inflen i se'l beuen. I finalment a sobre de tot el formatge ratllat.

Ho posem al forn fins que el formtage es gratini i quedi daurat.

2 comentaris:

  1. Està bé això de "De restaurant pijo", hi hi hi. Jo n'hi dic receptes viejunas, d'aquest tipus de receptes que abans estaven de moda i ara ja no tant, inclosos els còctels de gambes. Però abans i ara... continuen essent boníssimes!

    ResponElimina
  2. Sí, sí, és ben veritat que hi havia plats que estaven de moda i els trobaves a totes les cartes dels restaurants i ara han desaparescut. Molt bon Nadal i petons Marina

    ResponElimina