dissabte, 2 de novembre del 2013

filets d'orada farcits

TEMPS D'ORADES

Temps d'orades, nois. Ja sé que se'n troben tot l'any, però les que trobem són les de ració, de piscifactoria. O sigui de granges marines. Però ara és la temporada que se'n troben més de les que diem salvatges. Les reconeixereu perquè tenen sobre de la boca una taca daurada, a diferència de les de piscifactoria que no la tenen.
Tenim moltes possibilitats de receptes amb orada o receptes amb dorada, com ho vulgueu dir: sopa blanca de peix (exquisita), dorada a la saldorada al fornlluç amb patates panadera (es pot fer igualment amb dorades), entre d'altres.






INGREDIENTS:

2 orades (sense espina, fetes dos filets) (que us posi les espines la peixetera per fer un caldo un altre dia)

1 pebrot vermell petit

1 pebrot verd petit

1 ceba tendra

2 tomàquets

orenga i comí


Engeguem el forn per escalfar-lo a 200º.

Agafem els pebrots i els tallem a talls molt prims tipus juliana.

Agafem la ceba tendra, la pelem i la tallem a juliana com els pebrots.

Posem una paella al foc amb una mica d'oli, que cobreixi bé tot el fons i hi posem els pebrots.

Al cap d'un moment, només donar unes quantes voltes als pebrots,  hi posem la ceba i ho amanim amb una mica de sal, orenga i comí. Deixem els pebrots una mica sols perquè costen més de coure que la ceba. Sempre tot dependrà de la mida que estigui tallat. Si el pebrot l'heu tallat molt prim es farà de sguida, ja ho veureu.

Ho deixem tot plegat sofregint fins que es torni tou.

Agafem els tomàquets i els tallem a talls molt prims.

En una plàtera d'anar al forn hi posem els talls de tomàquet que cobreixin el fons i un de cada filet d'orada. A sobre de cadascun hi posem una pila de pebrot i ceba ben repartit. Ho tapem amb l'altre filet d'orada i ho amanim amb una mica d'oli per sobre del mateix que ens ha quedat a la paella després de sofregir els pebrots.

Posem la plàtera al forn de 7 a deu minuts. Quan veieu que la pell ja s'ha arrugat una mica i es torna cruixent ja estarà fet. Penseu que sentireu olor de peix ja cuit. Ja ho veureu, quan es posa el peix cru al forn no fa cap olor, quan sentim olor és que ja està cuit.

2 comentaris: