dilluns, 11 de febrer del 2013

parmigiana d'albergínia

GRATINATS

No hi ha dubte que els gratinats són per l'hivern, és quan més de gust venen, ben calentons. Aquest cop és amb albergínia i a l'estil italià. De gratinats amb verdures se'n poden fer molts, sobretot els d'estil francés amb beixamel i formatge Emental per sobre. Se'n poden fer de carbassa, de porrros, de coliflor... ja n'anirem posant.
Si us agraden els gratinats proveu aquestes altres receptes: lassanya d'espinacs i carn , macarrons amb coliflor gratinatspuré de patates bolonyesa  o el gratinat d'albergínia i patates . 





INGREDIENTS:

1 albergínia gran

1 llauna de tomàquet

formatge parmesà ratllat

mozzarella fresca

sal i sucre

alfàbrega fresca , si no en teniu en podeu posar de seca


Pelem l'albergínia i la tallem superfina, si teniu una mandolina o us anirà superbé, ja ho veureu. Si no en teniu ho podeu fer amb un robot de cuina i sino amb un ganivet ben esmolat i traça. La posem en una plàtera d'anar al forn ben repartida, com si fessim un pastís, posant els talls d'un en un, perquè no se'ns amunteguin. Hem de crear unes tres capes. Ho amanim amb una mica d'oli i ho posem al forn a 120º durant uns deu minuts. El forn ha de ser baix perquè les hem tallat molt primes i se'ns podríen cremar.

Mentre fem una salsa de tomàquet amb un pot de tomàquet triturat a la paella amb una mica d'oli i hi posem sal i una mica de sucre i ho deixem fer a foc mig fins que veiem que l'oli ens sura per sobre i el tomàquet ja ha canviat de color i és més taronjós. Amb uns deu minuts ja ho tindrem fet.

Passat el temps traiem l'albergínia del forn i hi posem el parmesà ratllat per sobre i unes fulles d'alfàbrega trossejades. Ho tapem amb la salsa de tomàquet i a sobre mozzarella ratllada.  Ho gratinem 5 minuts més al forn.

No us espanteu que en total necessitareu 20 minuts! És una ganga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada