dijous, 21 de febrer del 2013

pasta amb xampinyons

RECEPTES DE LA TELE

Ja us he dit alguna vegada que soc adicte als programes de cuina, doncs aquesta recepta la vaig treure d'un d'ells, no em feu dir quin que no me'n recordo. 
Com sempre hem d'adaptar les receptes als nostres gustos, no cal que les fem tal qual, les podem modificar segons com ens sembli, faltaria més. El mateix us dic amb les que us passo jo, sobretot hem de ser flexibles amb els ingredients però també amb sentit comú, de vegades substituir un formatge per un altre no és ben bé el mateix perquè modifica molt el gust, però endavant: assaig/error us aconduirà a l'encert, ja ho veureu. Teniu altres receptes amb xampinyons: crema de xampinyons , tallarines amb ceps i xampinyons .





INGREDIENTS:

125 grs de "tiburons" o galets petits

250 grs de xampinyons

1/2 cullerada de mantega

1/2 cullerada de farina

1 got de llet

dues cullerades parmesà ratllat

dues cullerades manxego ratllat

1 cullerada petita de mostassa de dijon

julivert, sal, pebre i farigola

2 torrades


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli hi tirem la pasta i la fem el temps que indiqui l'envàs.

Tallem la cua de xampinyons i els netegem amb aigua per treure restes de terra. Els tallem en quatre trossos i els més gran en sis. Els posem a la paella amb un raig d'oli i els amanim amb sal, farigola i pebre. Quan portin uns minuts hi posem un all ben trinxat , si teniu el trinxador d'alls és un moment.

En un pot hi posem la mentega i quan estigui desfeta la farina, després hi tirem la llet i llavors ho remenem bé amb un batedor, sense deixar de remanar fins que bulli. Hi posem una mica de sal i una cullerada de mostassa i dues cullerades de formatge manxego ratllat. Ho remenem bé que quei ben homogeni.

Escòrrem bé la pasta i la posem en una plata d'anar al forn. Per sobre hi tirem els xampinyons i la salsa beixamel. Ho remenem tot bé.

Triturem la torrada, bé amb un robot o bé amb un morter amb la ma de morter fins que es faci tota miques. Barregem aquest pa ratllat amb julivert trinxat i el parmesà ratllat. Ho tirem per sobre la pasta i ho posem al forn amb el gratinador engegat, just perquè es gratini. Com o molt deu minuts. Ho traiem quan estigui torrat.






2 comentaris:

  1. A mi em costen mirar programes de cuina, sempre em venen ganes de provar els plats :)
    De fet, em passa amb els blogs també, ara mateix provaria aquest plat de pasta, que te una pinta molt bona ;)

    ResponElimina
  2. D'això es tracta de fer agafar ganes de cuinar!!

    ResponElimina