dijous, 14 de febrer del 2013

brandada de bacallà

ATENCIÓ: RECEPTA DE RESTAURANT

I a més aquesta vegada la recepta és d'un gran cuiner, d'en Joan Roca del Celler de Can Roca. Em van regalar el llibre i em va cridar l'atenció la brandada de bacallà perquè no n'havia fet mai a casa i va ser boníssima. Així que aquí us la passo perquè en gaudiu vosaltres també.
Aviat us donaré una altre recepta de bacallà, ja sabeu que jo no en faig gaire a casa, més que res perquè costa trobar-li el punt de salat al bacallà. Però m'encanta i és un plat que sempre demano als restaurants.
Si us agrada el bacallà proveu també l' esqueixada de bacallà .






INGREDIENTS: (per quatre persones)

1/2 quilo de bacallà esqueixat

un raig d'oli d'oliva extra verge

1/2 l. d'oli de girasol

4 grans d'all

1 dl. de llet sencera (100 cls)


Si no heu comprat el bacallà ja dessalat l'hem de posar amb un parell d'aigües. La primera aigua serveix per hidratar-lo, poseu-n'hi molta i deixeu-lo almenys un parell d'hores. L'escorrem i hi tornem a posar aigua, aquesta vegada serà per dessalar-lo, poseu-hi també aigua abundant. Al cap de mitja hora ja el podem escòrrer, ben escorregut, que no hi quedi aigua.

Pelem els alls i els laminem ben fins. Agafem un cassó amb el raig de l'oli extra verge i el posem al foc amb els alls sense que arribin a agafar color, el foc no ha de ser molt alt, només volem que es perfumi l'oli. Hi afegim el bacallà i fem que s'empapi de l'oli per tot arreu perquè es cogui una mica. Quan veiem que deixa anar aigua traiem el cassó del foc i el posem en un morter junt amb els alls i tot. Amb ajuda d'una ma de morter anem esmicolant el bacallà fins que es faci una pasta.

Llavors hi anem afegint mica en mica un fil de l'oli de girasol sense deixar de remenar com si fessim un all i oli. Mentre ho anem lligant amb l'oli i hem d'anar afegint petits raigs de llet. Quan la brandada estigui lligada i ferma ja estarà.

El posem en petites cassoletes i el servim acompanyat d'unes torrades de pa de motlle fetes al forn amb un rajolí d'oli a 80º fins que es daurin. A mi m'agrada més que el pa torrat en una torradora, però això va a gustos.

Mmmmm! Veieu!, ens ha sortit barato anar al Celler de Can Roca.

5 comentaris:

  1. Gràcies per la recepta!!!
    M'agrada molt el bacallà. Jo també sóc de les que en fa poc a casa, però el demano sempre als restaurants.
    Sembla senzilla de fer aquesta brandada. Ho provarem. Gràcies de nou

    ResponElimina
  2. Prova-la, realment molt senzilla. Respecte bé les mesures que són perfectes. Un petó

    ResponElimina
  3. Bonissima la barandada, tambe es pot fer amb crema d llet, m dolors

    ResponElimina
  4. Les proporcions en aquesta estan superencertades!!

    ResponElimina
  5. hoy por fin me atrevo a hacerla me a quedado muy buena ¡¡¡¡¡¡gracias por la receta ¡¡carmen

    ResponElimina