diumenge, 3 de febrer del 2013

arròs amb llenties

S'HA DE MENJAR LLEGUM

I val més que ho fem a gust i no com un sacrifici. Ja vam fer una altra recepta de llenties per l'hivern llenties estofades  i em consta que ha agradat molt a la gent que les ha provades. Així doncs seguirem amb una altra recepta. Com les altres, es poden fer només vegetals o s'hi pot posar proteïnes, o sigui txitxa, ja m'enteneu. En aquest cas n'hi posarem,  i moltes! encara que l'arròs amb llegum fa un plat molt complert nutritivament i no necessita proteïnes. Proveu aquestes llenties boníssimes i superràpides! Com sempre si us en sobren les guardeu per un altre dia. Ja veureu  quina alegria obrir la nevera i trobar un tuper a punt per ser menjat.






INGREDIENTS:  (perquè en surtin 4 plats)

3 tasses de llenties

1 tassa d'arròs

1/2 pebrot vermell

1 ceba tendra petita

1 pastanaga petita

1 tomàquet petit

1 porro

3 alls

aigua tova per coure el llegum ( això és molt important. Si teniu descalcificador a casa l'aigua de l'aixeta anirà bé, sino podeu fer servir Bezoya que és la millor per coure llegum perquè és una aigua de mineralització dèbil que diuen)

sal i pebre

Opcional:

1 tros de xoriço sec

1 tros de botifarra negra

1 tros de cansalada


Si teniu olla a pressió es farà més depressa. Si no necessitareu més temps.

Traieu la pell de fora del porro i feu un tall de dalt a baix per netejar la terra que hi pugui haver entre les capes. La ceba també s'ha de pelar i la pastanaga també abans de tallar-la. Tallem les verdures a quadrats, més o menys d'un cm. per un cm. Els alls els deixem sencers i sense pelar.

Tallem la cansalada, el xoriço i la botifarra negra a talls no gaire gruixuts.

És molt fàcil posarem tots els ingredients a dins de l'olla i els cobrirem d'aigua fins que quedin dos dits d'aigua per sobre dels ingredients. Penseu que l'arròs s'inflarà i les llenties també.

Ho deixem 10 minuts a l'olla pressió i 25-30 minuts sense l'olla a pressió i ja està.




3 comentaris:

  1. Bona recepta però hauríem de mirar més el redactat:)

    ResponElimina
  2. Mani: una recepta fantàstica,anims les faltes tampoc és tan greu,lo importan es exposar lo que tu pots ensenyar.un pato

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Trini. Espero que et pugui servir per treure'n idees. Un petó

    ResponElimina