dimecres, 21 de novembre del 2012

truita de pastanaga al curri

EN LA VARIETAT HI HA EL GUST 

Això diuen! No siguem avorrits, no cal que fem truita de patates sempre, es poden fer truites amb molts altres ingredients, sigueu creatius! Avui una recepta de truita original, ja veureu que bona resulta. A casa ha tingut sempre molt èxit.






INGREDIENTS:

2 pastanagues

1 ceba

4 ous

oli, sal i curri


Pelem la ceba i les pastanagues i ho ratllem tot.

En una paella amb una mica d'oli al fons hi posem la ceba i la pastanaga ratllada a foc mig. La tapem i la deixem que es cogui poc a poc. Hi posem una mica de sal i un parell de cullerades de curri.

Quan notem la pastanaga i la ceba ben tova ja podem tancar el foc.

Busquem una paella més petita amb garantia de fer truites, o sigui que sabeu segur que no s'enganxa i hi posem la meitat de la pastanaga i la ceba.

Batem dos ous amb una mica de sal.

Posem la paella al foc i quan estigui ben calent hi tirem els ous batuts. Esperem que es faci la crosta dels costats i barregem la truita pel mig, fent que l'ou cru vagi cap a sota i es vagi coent. Finalment la deixem un moment i hi posem un plat pla a sobre i agafem el manec de la paella amb una mà i amb l'altre subjectem el plat de sobre. Ara ve un cop de canell per tombar la paella i el plat i quedar-nos amb la truita dins el plat i la paella buida. Posem la paella al foc i hi afegim un rajolí més d'oli i hi tirem la truita deixant-la lliscar des del plat pel costat que encara està líquida. Abaixem el foc i deixem que es cogui l'ou que encara estava líquid.

Quan la veieu cuita la podeu posar en un plat net deixant-la relliscar desde la paella.

Fem dues truites perquè el resultat és millor que si en fem una de sola. Facilitem que l'ou es reparteixi millor.

Repetiu l'operació amb l'altre truita, ara que ja sou experts!


2 comentaris:

  1. L'he fet i l'èxit ha sorprès a la propia empresa! M'he decidit a fer varies truites per sopar i l'he acompanyat d'una truita de poma amb roquefort. També té l'aconsello.

    ResponElimina
  2. MMM què bona !!! S'ha de provar això, Merci! Petons

    ResponElimina