divendres, 13 d’abril del 2012

tallarines de carbassó i pastanaga al pesto

SABATES PLANES PERÒ UNA MICA XIC

Resulta que menjar verdura ens sembla avorrit, però no te perquè ser així. És com les sabates planes que ens comprem per comoditat però en comprem unes que tinguin quelcom especial, li busquem un toc diferent perquè no es vegin només còmodes i prou, doncs això és el mateix. Perdoneu però el simil m'ha sortit femení, no n'he trobat cap d'unisex. Les verdures podrien ser les sabates planes, però amb una salsa pesto queden xic!
Recordeu que si teniu al congelador fulles d'alfàbrega, fresques però congelades, en qualsevol moment podreu fer un pesto.





INGREDIENTS:

1 carbassó

2 pastanagues grans

salsa pesto:

un grapat de pinyons (com una tassa de cafè sense acabar d'omplir)

unes 20 fulles d'alfàbrega

50 grs de formatge parmesà ratllat

100 ml. d'oli

1 gra d'all petit

sal i pebre


Agafem les pastanagues i les pelem. El carbassó si està fresc no cal que el pelem però si la pell ja fa mala cara, això és que la veieu poc tersa, el podeu pelar.

Un cop les verdures pelades agafarem un pelador ample i l'aniremi passant per la pastanaga o el carbassó traient peles però per fer-ne talls, o sigui perquè els talls surtin ben prims. Es pot fer també amb un ratllador dels que ja us he parlat altres vegades, tipus mandolina. La diferència amb el ratllador que us proposo jo és que és més segur que una mandolina, amb una mandolina tens perill de ratllar-te els dits.

Posem una cassola baixa al foc amb aigua que arribi fins al fons de la cistella de vapor i a sobre de la cistella hi poseu les verdures. Les saleu una mica per sobre, molt poc, i tapeu la cassola i ho deixeu a foc fort uns quinze minuts. Aneu comprovant que estigui cuit, si us agraden les verdures més al dente potser les podreu treure abans. El temps dependrà molt del gruix dels talls de verdura.

Mentre agafem tots els ingredients de la salsa pesto i els posem en un got batedor i els passem pel trumix fins que ens quedi una salsa ben fina. Si la salsa us queda massa espessa hi podeu afegir una mica d'oli.

Quan traieu les verdures del foc les poseu en un plat i les amaniu amb la salsa pesto.

També es poden fer tallarines de mongeta verda de l'ampla, o espàrrecs tallats en quatre trossos o qualsevol altre verdura que penseu que en podríeu treure tallarines i amanir-la amb la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada