dimarts, 17 d’abril del 2012

tallarines amb salmó

D'ITÀLIA DEL  NORD

Diuen que les receptes de pasta amb crema de llet són típiques del nord. La meva amiga de Roma no en fa mai de receptes amb crema de llet, li semblen un sacrilegi. Sort que nosaltres en podem fer de totes maneres sense cap prejudici. Si no teniu salmó fresc es pot fer només amb salmó fumat, ja sabeu que hem d'adaptar les receptes a la nostra manera.






INGREDIENTS:

170 grs de tallarines

1 tall de salmó  fresc de 250 grs tallat a daus, sense espina

2 talls de salmó fumat

1 ceba tendra

1 brick de crema de llet

2 cullerades de tàperes

una mica de porradell

oli, sal i pebre


Posem una olla al foc amb aigua i sal fins que bulli. Quan bulli hi tirem la pasta i la deixem bullint el temps que indiqui l'envàs.

Mentre pelem la ceba tendra i la tallem a quadrats petits.

Agafem una cassola amb un fons d'oli i posem la ceba a foc viu. L'anem remenant i li posem una mica de sal. Quan la veiem transparent i tova li afegim els daus de salmó que previament haurem salat i pebrat. Els remenem només un momentet i ja hi podem afegir les tàperes, una parell de voltes i la crema de llet. Ho deixem tot plegat cinc minuts al foc i ja hi podem posar la pasta un cop l'haguem escorregut.

Penseu que si la pasta s'ha cuit abans de tenir preparada la pasta li heu d'afegir un bon raig d'aigua freda per parar la cocció i perquè la pasta no se'ns passi.

Un cop la pasta afegida li donem un parell de voltes amb el foc ja apagat i li afegim per sobre el salmó fumat tallat amb tisores a trossets i el porradell tallat també a tisores.

Aquesta pasta s'ha de servir de seguida un cop feta i si la voleu escalfar un altre dia li heu d'afegir una mica de llet.




9 comentaris:

  1. pero... qué xulo, Mami !!! m'apunto desseguida!! i a les receptes tens en conte els dubtes que els teus fans han comentat al mur??

    Doña Cloqueta

    ResponElimina
  2. recepta #1 superada per varó major d'edat i sense experiéncia culinària! olé ole! El Sr. Cloquetu ha triunfat amb el dinar , boníssim!
    Dña Cloqueta

    ResponElimina
  3. No saps la ilusió que em fa aquest comentari. Que la gent s'animi a cuinar em fa feliç! Moltes gràcies pel teu comentari. I gràcies per l'aportació al llibre! Un petó.

    ResponElimina
  4. Sempre es pot millorar i vosaltres sens dubte m'ajudeu a fer-ho millor. Gràcies pels vostre comentaris. Un petó

    ResponElimina
  5. No els he congelat mai però no crec que tinguis cap problema.
    Els únics aliments que jo tinc comprovat que no aguanten bé la congelació i la descongelació són les patates guisades o bullides i el formatge fresc tipus mató, formatge fresc de cabra, etc. Quan els descongeles queden com desfets, porten molta aigua a dins i es congela i els trenca.

    ResponElimina
  6. Avui els he fet i senzillament,deliciosos!!!!

    ResponElimina
  7. Avui els he fet i senzillament,deliciosos!!!!

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies Isabel. Em fas feliç!!!!!

    ResponElimina