dimarts, 28 de febrer del 2012

rap a la romana

TRANQUILS! EL RAP NO ÉS IMPRESCINDIBLE

Amb això vull dir que hi ha d'altres peixos que també es poden fer amb el mateix sistema. De totes maneres us diré un secret: és una manera de fer el rap que comprant-ne poc et dona per molt. El secret serà trobar una bona peixetera que t'ho sàpiga fer bé. Es tracta de comprar un tros de rap  d'uns 300 g i fer -lo tallar en dos trossos, el d'un costat i el de l'altre de l'espina. Un cop separats els dos trossos es fan petits medallons prims. De cada costat us poden sortir 6 medallons. 
Si no ho feu amb rap podeu utilitzar filets de gall a tires o perca, encara que aquesta última té fama de ser políticament incorrecta. Ha des ser un peix que tingui una certa textura perquè no es desfaci.






INGREDIENTS:

300 g de rap tallats a medallons prims (com he explicat a dalt)

1 ou

farina

sal i oli

un tall de llimona (per servir)


Repassem bé tots els talls de rap i vigilarem que no tingui part de la pell. Si hi queda pell això quan ho posem a la paella tiba i fa que els talls quedin en forma de cassoletes i no es fregeixen plans i el rebossat queda cru a trossos. En fi, que tingueu la paciència de treure amb unes tisores tota la pell que hi hagi quedat.

Agafem un ou i el batem com per fer una truita amb una mica de sal.

Posem una paella al foc amb oli abundant i deixem que s'escalfi molt.

Mentre en un tros de paper d'alumini hi posem farina. Rebossem els talls de rap en la farina i després els passem per l'ou.

Els posem a dins l'oli quan estigui ben calent. Si l'oli no els cobreix se'ls ha de tombar perquè es coguin de l'altra banda.

Els traiem sobre d'un paper absorbent per treure l'excès d'oli i els salem una mica per damunt. Els servim en una plàtera acompanyats d'un tall de llimona per si algú se'n vol posar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada