dijous, 29 de setembre del 2011

pastissets portuguesos

FÀCILS!!

Ja us he dit alguna vegada que estic enganxada als programes de cuina. Doncs aquesta recepta l'he treta del programa del Jaimie Olivier. M'encanta, és un programa que en 30 minuts et fa tres plats i unes postres. Superorganitzat i bastant rústic, com a mi m'agrada, però la qüestió és que en 30 minuts te fet tot el menu sencer!
Recepta dedicada a l'Helena, que l'està esperant! Un petó!







INGREDIENTS:

1 làmina de pasta de full fresca o congelada

canyella en pols

1 ou

1 pot de sucre amb vainilla (ho trobareu a la secció de postres i pastissos al super)

2 cullerada de sucre

3 cullerades de nata montada o de mascarpone (mig pot)

pell d'una taronja ratllada

sucre caramel (es pot substituir per melmelada)

suc de mitja taronja (si en surt poc feu el suc d'una taronja)




Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

Agafem la làmina de pasta fullada i l'extenem sobre el marbre net amb unes espolsades de farina perquè no se'ns enganxi, o bé sobre de paper vegetal. A sobre de la làmina hi posem canyella en pols ben repartida que cobreixi tota la superfície.




Enrotllem la pasta de full i en fem un cilindre, ens quedarà una espiral amb la canyella a dins.



Tallem el cilindre en sis trossos. Posem el tros dret i l'aixafem amb la mà, fins deixar-lo pla, ara ens quedarà com un plat petitet amb l'espiral  de color canyella al mig.




Agafem uns motlles de flam , o si no en tenim, uns motlles de fer madelenes també aniran bé. Si no fossin antiadherents tindrem cura de posar-hi una mica de mantega i espolsar-hi farina per sobre perquè no s'ens enganxin. Hi posem el platet de pasta de full al fons i pels costats, fem que la pasta es distribueixi per tot el fons i  el voltant, aixafant-ho amb el dit polze.



Els posem al forn baixant la temperatura a 200º i els deixem allà uns deu minuts.

Mentrestant en un bol hi posem l'ou, el sucre, les cullerades de nata fresca, tres culleretes de sucre avainillat i la ratlladura de pell de taronja. Si hi poseu mascarpone enlloc de nata potser hi haureu de posar una mica de crema de llet perquè no es quedi tant espés.



Un cop passats els deu minuts traiem les tartaletes del foc, les premem cap als costats per fer lloc al mig i les omplim amb la pasta de l'ou que hem preparat. Les tornem a posar al forn uns deu minuts més fins que es vegin daurades de sobre.












Mentrestant barregeu una mica de caramel amb el suc de la taronja, us ha de quedar espés, si convé no hi poseu massa suc.

Traiem les tartaletes del forn i les desenmotllem amb la punta d'un ganivet, desengantxant-les de les parets.




Li tirem un raig de la preparació del caramel per sobre. Si no en teniu o no en voleu fer podeu substituir el caramel per una mica de melmelada amb unes gotetes d'aigua perquè estigui més líquida.









9 comentaris:

  1. Ohh no saps el feliç que m'ha fet entrar aquí i veure aquests pastissets... només els he tastat una vegada i des de llavors que tinc ganes de tornar-ne a menjar. Provaré de fer-los seguríssim, espero no haver-los idealitzat després de tant temps, però tenen molt bona pinta, i molt autèntica! :)

    ResponElimina
  2. Crec que no et decebran. Jo últimament hi tinc molta tirada i a casa han agradat molt!

    ResponElimina
  3. hola!!! acabo de descubrir aquest blog i sembla molt interesant, probaré aquests pastissets segur!!!

    ResponElimina
  4. hola de nou mami, avui he anat a comprar la pasta de full i vull probar de fer-los demà, però tinc un dubte, les 3 cullerades de nata muntada, poden ser de pot d'aquells d'spray??, es per estalviar-me de muntar un pot de 200ml encara que ho faci la thermomix, :-). Et deixo el meu mail perquè em subscriguis, gràcies (karifdez77@hotmail.com)

    ResponElimina
  5. Hola Kari, si no vols muntar la nata pots comprar mascarpone, ara se'n troba a tots els supers. La nata d'sprai te un problema i és que te una consistència efímera. Acabada de sortir està montada, però al cap d'una estona es desfa, es desmunta. I a més és molt dolça, ens va bé per utilitzar crua en una urgència, però no te gens de qualitat.Prenc nota i et subscric, a partir d'ara rebràs les receptes al teu correu. Un petó.

    ResponElimina
  6. ok, tens raó, millor que la munti, el mascarpone no m'acaba de fer el pes,i amb la sobrant em faré un suís amb xocolata calenta, jejeje, avui amb aquest dia plujós segur que al meu fill li encantará la idea, gràcies!!un petó!!

    ResponElimina
  7. No em parlis de suissos! L'latre dia vaig anar a la granja Pallaresa a pecar! Va valer la pena però. Un petó per tu i el teu fill i espero que gaudiu dels pastissets.

    ResponElimina
  8. ja els he fet i.....FANTASTICS!!! son boníssims!! la mala notícia es que hauré de córrer 5km més per crema'ls, però valdrà la pena, jejeje, son molt senzills de fer i se m'acuden d'altres versions, com per exemple amb xocolata calenta per sobre com a postre o amb una bola de gelat de vainilla, etc...aniré probant, moltes gràcies de nou! un petó!!

    ResponElimina
  9. Mmmmmmmmm m'encanten aquestes idees "terribles que tens"! Un petó guapíssima.

    ResponElimina