dilluns, 12 de setembre del 2011

amanida de patates amb sardina

VISCA LA SALUT!

Les sardines són molt saludables, van bé pel sistema cardiovascular, i fomenten el colesterol bó. En fi, un xollo. Però resulta que a mi no m'agraden i encara m'agrada menys l'olor que fan quan les cuines. És per això que penso maneres diferents per menjar-les. Us vaig posar ja fa temps una recepta de sardines escabetxades, que és una de les maneres que en menjo i l'altre és les sardines enllaunades. M'agraden les que són petitetes perquè gairebé no tenen espines, les tenen molt primetes, perquè és clar, per més inri resulta que l'espina de la sardina s'ha de menjar perquè aporta molt de calci.
En fi si hi ha algú que sigui llepafils com jo, aquí va aquesta recepta amb sardines de llauna. 









INGREDIENTS:

2 patates grans

1 llauna de sardinetes petites en oli

salsa vinagreta a la navarra:

1 tros de pebrot vermell

1 tros de ceba tendra

1 ramet de julivert

4 cullerades d'oli

2 cullerades de vinagre de vi

sal i pebre

Posem una olla al foc amb aigua i sal. Quan l'aigua bulli, hi posem les patates pelades i tallades a trossos quadrats no gaire petits. Amb deu minuts màxim ja estaran fetes. Anem vigilant i quan les punxem amb una forquilla i se'ns enfonsi ja estan. Vigilem que no es desfacin.

Agafem el pebrot i el tallem a trires ben primes i després a quadradets molt petits. Fem el mateix amb la ceba, han de ser quadradets molt, molt petits. Vigileu els dits!! Tallem el ramet de julivert ben trinxat també.

En un bol hi posem l'oli, la sal, el vinagre, el pebre i les verduretes ben tallades i ho remenem tot plegat.

Quan les patates estiguin cuites, les escorrem bé i les deixem amb aigua freda perquè perdin l'escalfor. Si tenim temps esperem que es refredin. Un cop fredes hi posem la salsa per sobre i ho guarnim amb les sardines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada