diumenge, 18 de setembre del 2011

costella de porc agredolça


CARN RÀPIDA PER L'ESTIU

A l'estiu no ens venen de gust els plats el·laborats. Sempre podem recòrrer a la carn a la planxa, i de fet no està tan malament, podem jugar amb els acompanyaments i no serà tan avorrit. Us proposo però una manera ràpida i diferent de fer la carn.  I baratet!  Després de vacances això interessa, no?






INGREDIENTS:

1/2 quilo de costella de porc (pot ser a trossos o podeu deixar les barnilles senceres)

per macerar:

2 cullerades de mel

2 cullerades de vinagre de mòdena

3 cullerades de salsa de soja

3 cullerades de salsa de soja dolça

un polsim d'estragó sec o alguna altra herba amb toc dolç com l'alfàbrega o la salvia.

enciam i pastanaga per acompanyar

sèsam torrat

vinagreta de soja:

1 cullereta de mel

2 culleretes d'oli

1 cullereta de vinagre de mòdena

1 cullereta de soja dolça

una mica de sal


Agafem les soges, la mel, el vinagre i l'estragó i ho posem tot en una plàtera i ho remenem tot bé perquè es barregi. Hi posem les costelles de porc a dins i les deixem uns vint minuts.També es pot fer del migdia pel vespre o del matí pel migdia, no passa res. Feu-ho com us sigui més còmode , us quedarà bé igual.

Si ho macereu al mateix temps de l'hora de menjar-ho, mentre ho tingueu en maceració, podeu aprofitar per fer el primer plat o l'amanida. La qüestió és no estar parats.

Un cop la costella de porc s'ha macerat la passem per un plat amb el sèsam perquè s'hi quedi enganxat, les rebossem en sèsam, vaja. Agafem una paella i hi posem un  fons d'oli i la posem al foc. Quan l'oli sigui ben calent hi posem les costelles, cinc minuts per cada costat, que quedin torradetes però no massa.

Les servim acompanyades d'amanida amb una vinagreta de soja.




4 comentaris:

  1. I tant i és molt fàcil, que s'ha d'anar a lo pràctic!!

    ResponElimina
  2. jo també les faig però un cop macerades (però sense rebossar) les fico dins una safata i al forn, també queden molt bones i amb una mica menys de feina i les pot deixar al forn programat.

    ResponElimina
  3. Hola Kari, fantàstica idea el forn! Sempre ho dic que és molt pràctic, se li ha de perdre la por perquè és més ràpid i porta menys feina. Benvinguda al bloc, espero que vagis provant cosetes i aportant les teves idees, per això està. Un petó

    ResponElimina