dimarts, 28 de juny del 2011

humus

NO M'AGRADEN ELS CIGRONS

D'acord no t'agraden però prova'ls així. L'humus és un plat de l'orient mitjà, es tracta d'un puré de cigrons fet amb més ingredients. Com que és un puré a la gent que no li agrada el tema dels llegums per la pell, aquí els queda solucionat.
Hi ha una ingredient estrany que és el tahin, puré de sèsam torrat. Això ho podeu trobar a qualsevol botiga de dietètica. Allà en solen tenir, i també ho trobareu potser en algun pakistaní o així. Dedicat a la meva amiga Anna que em pregunta d'on trec alguns dels ingredients que faig servir. Si en compreu un pot a dins de la nevera s'aguanta molt temps. Aviat us explicaré un altra recepta amb esbergínia que podreu aprofitar el tahin de nou.
No em digueu que no fa bona pinta això!






INGREDIENTS:

Pa pita o torrades

400 grs cigrons cuits

2 cullerades d'oli

3 cullerades d'aigua

el suc de 1/2 llimona

1 all petit

1 cullerada de tahin (puré de sèsam torrat)

2 cullerades de iogurt

un pòlsim de comí

sal i pebre negre

pebre vermell dolç només per guarnir


Agafem tots els ingredients i els posem en un pot batedor de turmix. Ho passem fins que ens queda una massa ben fina.

En una tasseta barrejem bé oli amb una mica de pebre vermell dolç. En un bol hi col·loquem el humus ja fet i fem una espiral o sobre amb una cullera o amb una forquilla. Hi tirem per sobre l'oli amb el pebre vermell i ho guarnim amb una oliva negra.

Es menja untant aquesta pasta amb pa pita calent o bé amb torrades. El pa pita es pot escalfar en una torradora, sempre queda més tendre. La forma original per descomptat és amb pa de pita. En trobareu a tots els supermercats en paquets de 6 o 8 pites.

Ho podeu fer en plan fondue i deixeu la torradora a sobre de la taula i cadascú es torra el seu pa a mida que el necessiti. Què us sembla? Sobretot hem de ser pràctics.

3 comentaris:

  1. M'agrada molt l'hummus però he de confessar que no n'he fet mai! Aquest estiu tocarà fer-ne, a veure què diuen els de casa, que ells si que no n'han menjat mai! ;) abans però s'haurà de trobar el tahin. De pa de pita sí que en tenim, en faig de tan en tant, algun dia posaré la recepta al blog!

    ResponElimina
  2. Saps fer pa de pita?! Ja m'agradaria a mi! Un petonàs!

    ResponElimina
  3. Ara feia dies que no em conectava gaire, just per mirar el hotmail i poca cosa més... aviat tinc ganes de tornar-ne a fer, no sé si s'assembla gaire a l'autèntic perquè de moment no he tingut l'oportunitat de provar-lo "in situ"... ja el penjaré al blog, és molt fàcil, segur que t'hi animes!!

    ResponElimina