dimecres, 13 d’octubre del 2010

pastís de poma (ràpid)

POSTRES IMPROVITZATS

No us he dit res de postres encara. Jo, com que us faig estressats i sense massa temps per cuinar, crec que no esteu per fer postres... o potser sí i resulta que us motiva més fer marranades no ligths. Jo us he de dir que a mi les coses dolces no em criden molt,  però us donaré una idea per fer uns postres casolans, ràpids i senzills.





INGREDIENTS:

1 poma

1 paquet de pasta fullada congelada (al paquet posarà "hojaldre" d'acord?)

100 grs. de mantega

paper vegetal per posar a la plata del forn

1 cullerada de sucre


Molt senzill. Descongelem la pasta fullada. En el moment que la podem manipular ja estarà bé.

Engeguem el forn per escalfar-lo al màxim a dalt i baix.

Quan  la pasta estigui descongelada tallem la pasta a rectangles segons la quantitat que en vulguem fer. Agafem una forquilla i l'anem clavant per punxar tot el rectangle. La norma amb la pasta de full és que quan vulguem que s'infli no la punxem, i si volem que ens quedi plana la punxem.

Agafem la poma la pelem  i la tallem a llunes primes. L'anem col·locant a sobre de cada rectangle.
A sobre hi posem una mica de sucre escampat i una mica de mantega.

Posem el paper vegetal sobre la plata, si no en tenim agafem un recipient que pugui anar al forn pla i l'untem amb mantega primer i després espolsem farina per sobre. Això es fa perquè els pastissos no s'enganxin a la plata. Ja hi podem posar els rectangles amb la poma a sobre  i ho entrem a dins el forn.
 A 220 º i en 10 minuts veurem que les puntes de la pasta ja tenen color torrat, aquest serà el moment de treure-ho perquè ja estarà cuit.

Aquests pastissos es poden fer amb maduixes, préssecs, albercocs, cireres, figues, peres... depèn del temps que siguem i del que us agradi. També dependrà del gust el posar-hi més o menys sucre.

1 comentari:

  1. Hola!
    Soc la Mireia Puignou del bloc www.platsipostres.cat !!
    Remenant les teves receptes hem descobert aquest pastís de poma tant fàcil i bo! No tardarem a provar de fer-lo!!

    ResponElimina