dilluns, 17 de setembre del 2018

amanida de raves i tomàquets

ALIANCES

De vegades a la cuina lligues ingredients i el resultat et sorpren. No havia posat mai raves barrejats amb tomàquets, de manera que tots dos tinguessin el mateix protagonisme. Doncs el resultat us encantarà. A mi m'agrada inventar-me amanides noves. Fer una amanida posant-hi de tot no em fa gràcia perquè les acabes fent sempre igual: enciam, tomàquet, pastanaga, formatge, raves, blat de moro... de tot, però sempre menges la mateixa amanida. Perquè no mireu de fer combinacions, donant a cada amanida un caràcter diferent? Us dono unes quantes idees: amanida amb figues i mozzarella, amanida de crèixens i taronja, amanida de fruites, amanida amb formatge rocafort, amanida de poma àcida amb salsa vegana, amanida de ruca amb cirerols, amanida xinesa. I segur que vosaltres en creareu una de boníssima. Jugueu amb les salses i els ingredients, és divertit! Ja me l'enviareu!!




INGREDIENTS:

2 tomàquets

8 raves

1 alvocat

6 fulles de menta

1 llimona

2 cebetes primavera (d'aquelles tan primes)

sal i oli



Tallem els tomàquets a daus després de rentar-los per fora.

Pelem els raves deixant una mica de pell per donar-los color. Els rentem i els tallem a làmines.

Obrim l'alvocat per la meitat per la part llarga i clavem el ganivet pla a l'ós per poder-lo treure. Un cop tenim les dues meitats sense ós traiem la polpa amb una cullera. Tallem l'alvocat a daus.

Traiem la primera pell de la cebeta llarga i la tallem a rodanxes ben petites.

Preparem una salsa amb la menta trinxada petita, el suc de mitja llimona si en te molt sino d'una sencera, una mica de sal i un raig d'oli.

Posem tots els ingredients a dins d'un bol, amanim amb la salsa i ratllem pell de llimona per damunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada