dijous, 22 de setembre del 2011

amanida de fruites

SOJA

Pels que heu fet la despesa de comprar les ampolles de soja, tant de soja dolça com de l'altre, no patiu. Us vaig dir que amortitzaríeu aquesta despesa. Al bloc ja teniu algunes receptes amb soja i avui us proposo una amanida amb una vinagreta que en porta . És una recepta del meu restaurant favorit Loganquit de Vilanova. Mireu el plat i no em digueu que no entra pels ulls aquesta recepta plena de colors! Sembla un quadre, no? Que consti que la foto és de casa meva, no del restaurant! Ja veureu quina amanida més original.





INGREDIENTS:

fruites variades : les que tingueu a mà o us vinguin de gust. Heu de tenir en compte de posar-les de                      
                           diferents colors perquè quedarà més vistós.

1 mozzarella

enciam

pipes  de girasol salades

vinagreta de soja:

1'5 cullerada de vinagre de mòdena

3 cullerades d'oli de girasol

1 cullerada de soja dolça

1 culleradeta de mel

1 polsim de sal


Pelem i tallem les fruites en quadradets petits. En el cas del raïm només cal partir els grans pel mig  i treure els pinyols. Agafem la mozzarella i la tallem a quadrats també.

En un bol barregem tots els ingredients per fer la salsa i els batem bé perquè quedin ben barrejats. En reservem una mica per amanir després l'enciam. Hi afegim les fruites i la mozzarella.

En una plàtera disposem les fulles d'enciam ben net i ben escorregut a sobre. Agafem una tassa i l'omplim de la barreja de fruites i mozzarella i ho apretem una mica. Tombem la tassa sobre de l'enciam perquè ens quedi com un flam. Si no ens veiem en cor de tombar-ho, poseu-ho fent una pila directament sobre de l'enciam. Es poden posar moltes piles en una sola plàtera o es pot presentar en plats individuals amb una pila per cadascú.

Finalment s'amaneix l'enciam amb la vinagreta que hem reservat i s'hi tiren unes pipes de girasol per sobre.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada