dimecres, 27 de juny del 2018

pèsols amb gingebre

DISCRIMINACIÓ

Encara trobem pèsols, encara no s'ha acabat la temporada dels pèsols. Aquest any me n'he fet un fart de triar-los. Els compro quan tinc un moment per triar-los, si teniu canalla és una bona feina per deixar-los fer. Un cop triats els deixo en un pot hermètic o en una bossa de plàstic a la nevera i s'aguarden una setmana ben bé. Però com que la temporada ja s'acaba veureu que n'hi ha de diferents mides, per tant els hauríeu de separar per mides, que no discriminar! D'aqquesta manera courem més temps els pèsols més grans i els més petits no necessitaran tan temps. Us agraden els pèsols? Doncs mireu aquestes receptes: pèsols amb anís, risoto de pèsols, crema de pèsols, arròs amb pèsols, truita amb pèsols, ous farcits amb crema de pèsols o faves i pèsols estofats





INGREDIENTS:

1 ceba tendra

1 gra d'all

1 quilo de pèsols per triar

4 xitakes

1 all

1 cullerada de postres de gingebre en pols

pebre

oli i sal


Primer bullim els pèsols. Posem una olla al foc amb aigua sal i una cullerada petita de sucre. Un cop l'aigua bull hi posem els pèsols més grans. Això ho fem en cas que els pèsols tinguin diferents mides. Al cap de 7 minuts hi posem els pèsols més petits i ho deixem 5 minuts més. Tasteu-los abans de treure'ls del foc per veure si ja els trobeu tendres. El temps depén molt de la mida i de com siguin de tendres els pèsols.

Pelem la ceba i la tallem a trossos petits.

En una paella amb un fons d'oli hi posem la ceba i el gra d'all esberlat i al cap d'un parell de minuts els xitakes tallats a tires. Ho amanim amb sal, pebre i gingebre.

Abaixem el foc i hi posem els pèsols colats. Penseu que el brou de bullir els pèsols us pot servir per fer un arròs de verdures o una sopa amb sèmola d'arròs...

Un cop els pèsols a la paella els deixem uns 5 minuts amb el foc ben baix perquè es barregi tot plegat i ja ho podem treure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada