dimecres, 9 de setembre del 2015

amanida amb figues i mozzarella

QUIN COLOR!

Heu vist quin color més vistós aquestes figues? Ara és quan son bones, ja fa un parell de mesos que en trobem a les botigues però son aquelles figues amb un color rosat claret quan les obres. No son tan gustoses com les que trobem ara. Ara tenen aquest color vermell de vi que enamoren i estan boníssimes. Aprofiteu-les, mireu què en podeu fer: figues amb xocolataamanida de figues i fruitesamanida amb figues i pernil o pizza amb figues i pernil. Que vostés les saboregin bé!!!









INGREDIENTS:


1/2 enciam de fulla de roure

1 mozarrella

8 figues

sèsam

vinagre de Mòdena

oli i sal



No te cap secret. Renteu bé l'enciam i escorreu-lo sense que hi quedi gota d'aigua.

Damunt de l'enciam hi posem les figues tallades en quatre trossos o a rodanxes. No cal que les peleu, ens podem menjar la pell però les heu de rentar bé.

Agafem la mozzarella fresca i la partim amb les mans, l'esmicolem, l'esqueixem. L'altre dia vaig sentir un cuiner italià que deia que la mozzarela no s'ha de tallar amb ganivet, que s'ha d'esmicolar.

En un bol hi posem oli quatre cullerades soperes d'oli i una cullerada petita de vinagre de Mòdena. Ho batem amb una forquilla perquè es barregi tot bé. Ho tirem pel damunt de l'amanida.

Ho cindimentem amb una mica de sal, molt poca i amb el sèsam ben repartit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada