dilluns, 5 de maig de 2014

amanida xinesa

COM ES FAN?

No teniu curiositat de saber com fan aquestes amanides al restaurant xinès? Les fan amb una vinagreta molt suau, com les fan? Doncs jo he fet aquesta aproximació a casa i la podeu provar a veure què us sembla. Jo trobo que d'amanides en pots menjar tot l'any, sobretot al migdia. Trobo que a l'hivern quan fa fred, només de pensar en una amanida ja tremoles, no? Jo prefereixo una sopa o una verdura bullida per sopar quan fa fred. Però ja que anem de cara al bon temps anem també de cara a les amanides.






INGREDIENTS:

enciam de fulla de roure

1 pastanaga

una branca d'api

4 xampinyons crus

vinagreta:

1 cullerada de sopa de vinagre de poma o de vi blanc

3 cullerades de sopa d'oli de girasol

3 cullerades de café de sucre roig

unes gotes d'oli de sèsam

unes gotes de soja salada


Netegem bé les fulles de l'enciam perquè porta molta terra. Les centrifuguem perquè no hi quedi gens d'aigua.

Agafem la branca d'api i traiem els fils de dalt a baix. Poseu el ganivet a la punta i estireu els fils. Talleu l'api a trossos.

Pelar la pastanaga i tallar-la a rodanxes primes.

Netejar els xampinyons i tallar-los a làmines primes.

Preparar la vinegreta amb tots els ingredients ben batuts.

Poseu l'enciam, la pastanaga, l'api i els xampinyons en una plàtera i ho amaniu amb la vinagreta una estona abans de menjar, 5 o 10 minuts abans.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada