dilluns, 22 de maig del 2017

amanida de poma àcida amb salsa vegana

COMENCEM?

Comencem amb les amanides? Jo ja en tinc ganes. Així que fa una mica de calor ja començo a pensar que puc fer amb l'amanida d'avui. Ja sabeu que m'agrada variar, per això si aneu a l'apartat d'amanides en trobareu una per cada dia de l'estiu. Què carai, no diuen que en la variació hi ha el gust? Doncs sobretot no ens avorrim! Aquí podeu mirar l'apartat d'amanides. Avui us ensenyo una salsa vegana. Com una maionesa sense ou, per portar tranquil·lament al tuper o a la platja. Si no voleu que les fulles es quedin pansides podeu portar la salsa separada i amanir-la a última hora. Feu-ne més quantitat de salsa que la que necessiteu així ja la tindreu feta per un altra dia. Segur que a vosaltres se us acudiran més barreges per provar amb la salsa. Doncs a gaudir-ne!






INGREDIENTS:

2 pastanagues o un tros de moniato quan sigui el temps

2 cullerades de postres de curri

3 nous

1/2 poma àcida

fulles d'enciam francès

1 tassa de llet d'ametlla

1/2 llimona

sal i pebre


Pelem les pastanagues i les tallem a rodnaxes. Les posem en una plàtera d'anar al forn i les amanim amb sal i pebre i un rajolí d'oli. Si és el temps del moniato feu el mateix amb un tros de moniato o un moniato petit.

Ho posem al forn a 180º fins que ho notem ben tou. Necessitarà uns 20 minuts.

Un cop la pastanaga ja és ben tova la posem en un pot batedor per passar-hi el túrmix. L'amanim amb les cullerades de curri, un rajolí de suc de llimona i una mica de llet d'ametlla. Si veiem que és massa espès hi posem una mica més de llet d'ametlla.

Aconseguim una salsa com una maionesa sense posar-hi ou. 

Preparem les fulles d'enciam ben netes i escorregudes. Tallem la poma a làmines ben primes. Si talleu la pell a ratlles ens quedaran unes làmines ben vistoses. 

Barregem l'enciam amb la salsa i hi posem les nous i les làmines de poma pel damunt. Ho amanim amb un rajolí d'oli, nes gotes de suc de llimona i la pell de llimona ratllada pel damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada