dilluns, 18 de maig del 2015

ous farcits amb crema de pèsols

COLORS

Haureu sentit mil vegades això de "menjar per la vista", no? Doncs jo hi crec, per això m'agrada fer plats acolorits que cridin l'atenció. Però sabeu que m'explicaven l'altre dia? Que tenim una informació tramesa a través dels nostres gens, que de forma instintiva ens fa rebutjar els aliments verds, les verdures. La explicació d'això és que la natura ens vol protegir de menjar-nos vegetals que poden ser verinosos i l'instint de supervivència ens fa rebutjar-los. La qüestió és que precisament ara estem en la moda inversa. Les verdures "molen" i per tant el color verd es porta. Per tant aquí teniu aquests ous de color verd. Voleu altres receptes de color verd? pastís de bledesmongeta tendra amb pernil dolçcrema d'espàrrecswok de col o espinacs a la catalana.







INGREDIENTS:

4 ous

1 pastanaga

1/4 de pèsols (poden ser congelats)

1 cullerada sopera de formatge parmesà ratllat

oli, sal i pebre



Comencem per posar els ous en un pot, omplir-lo d'aigua i posar-lo al foc. Per aquest ordre, si els ous els poseu quan l'aigua és calenta es pot esberlar la seva closca. Els deixem bullir 20 minuts i apaguem el foc i hi afegim aigua freda que sobresurti fins que l'aigua ja sigui freda del tot. Els deixem al pot amb aigua freda.

Posem un altre pot al foc amb aigua i quan bulli hi posem els pèsols. Afegiu-hi una mica de sal i un polsim de sucre i quan l'aigua torni a bullir compteu 5 minuts i ja podeu apagar el foc.

Posem els pèsols escorreguts dins un pot batedor junt amb el formatge una mica de sal i pebre i un rajolí d'oli. Ho passem fins que quedi un paté ben fi. Ho tastem per si hi volem afegir una mica de sal o pebre.

Pelem els ous i els tallem per la meitat. Traiem el rovell i el ratllem. 

Omplim les clares amb el paté de pèsols.

Ratllem ben prima una pastanaga i l'amanim amb una mica d'oli i sal. La barregem bé i cobrim un fons del plat amb la pastanaga ratllada.

Posem els ous farcits pel damunt i ratllem el rovell per sobre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada