dijous, 21 de juny del 2018

verat confitat

SENZILL I BON PRODUCTE

No és un tòpic que un bon producte amb poca elaboració en te prou. El verat és un bon producte, un peix deliciós amb una carn melosa que s'ha de cuinar amb senzillesa i respecte. Si així ho feu no us en penedireu de comprar-ne i menjareu peix blau molt a gust. Ja sabeu que el peix blau és una perla per la nostra salut.
El verat el podeu preparar d'altres maneres que trobareu al bloc com: amanida de verat escabetxat, verat a la planxa i fins i tot en podeu fer un marmitako substituint el bonítol pel verat.
En aquesta ocasió el farem confitat, obtenint un peix amb oli, com si fos en conserva però fet a casa i molt més bo. Es conserva amb el seu oli a la nevera no més d'una setmana i el podeu fer servir per amanides o per preparar-nos un entrepà ben saludable. Proveu-lo ben sol la primera vegada per poder-ne saborejar tot el seu gust.






INGREDIENTS:


4 filets de verat

2 fulles de llorer

4 grans d'all

1 cullerada de boles de pebre negre

oli

sal



Demanem a la peixeteria que ens facin dos filets del verat. L'espina no la voldrem.

Un cop arribem a casa agafem unes pinces de depilar les celles, o unes pinces especials que hi ha per treure espines si les teniu. No us faci mania utilitzar les de les celles, renteu-les be abans i després de fer aquesta operació. Què farem amb les pinces? Doncs acabar de treure les espines que ens han quedat. Les busquem amb els dits i un cop localitzades les estirem amb la mateixa inclinació que estan posades al peix però estirant cap enfora. Agraireu fer aquesta operació perquè us menjareu el peix ben tranquils sense risc de trobar espines. El tros de la panxa el podeu tallar perquè de vegades amarganteja.

Salem els filets després de netejar-los bé. Tallem cada filet en dos trossos.

Posem un pot amb oli al foc, suficientment ample per cabre-hi els talls de verat i que hi hagi prou oli per cobrir-los. A dins hi posem els grans d'all esberlats amb un cop, les fulles de llorer i les boles de pebre.

Quan veiem que l'all ja balla i tot l'oli ja s'ha perfumat, abaixem el foc i hi posem els talls de verat.

Mantindrem el verat submergit en oli a foc baix, volem que l'oli faci petites bombolletes, no que fregeixi fort. Haurem d'estar vigilants que no s'esveri.

Al cap de 7 minuts el peix ja estarà. No ens passem de temps o correm el perill que ens quedi massa fet.

El servim amb amanida o sobre d'una llesca de pa amb tomàquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada