dijous, 7 de juny del 2018

braç gitano de carn

DIES DE FESTA

Hi ha plats que semblen de dies de festa, però en realitat ens poden servir per un dinar de picnic o per dur a la carmanyola. Mengeu-vos-ho quan vulgueu, dilluns, dimarts, Sant Esteve o Sant Joan. Però fixeu-vos quina manera de preparar la carn i que vistós que queda. 
Si voleu més receptes amb carn picada també podeu mirar pastís de carn, mandonguilles de carn i vegetals, corona d'arròs amb carn, albergínies farcides de carn, patates farcides de carn i rovellons, macarrons tradicionals o puré de patates bolonyesa. Tots ells son plats complets per portar a la feina, plats únics. Alguns a més tenen bona presentació per servir un dia de festa. Així que ja sabeu trieu i remeneu que n'hi ha per tots els gustos. 








INGREDIENTS:


400 g de carn picada de vedella

3 ous durs

5 talls de bacon fumat prims

1 tros de carbassó

ceba cruixent

orenga, sal i pebre

per la salsa:

1 pastanaga

1 porro (només la part blanca)

1 ceba petita

1/2 llimona

1 cullerada de postres de mel

mitja tassa de cafè de vi blanc

100 g de rossinyols


No cal que pelem el carbassó si es ben tendre. El rentem bé i el tallem amb la mandolina a talls ben finets.

Barregem la carn amb sal i pebre. Hi afegim 4 cullerades soperes de ceba cruixent. La ceba cruixent la trobareu en uns pots tancats hermètics perquè no s'estovi. Penseu a tornar a tancar bé el pot.

Agafem una plàtera fonda d'anar al forn i l'untem amb oli.

La cobrim a ratlles de bacon i carbassó, com podeu veure a la fotografia.

Damunt hi posem la carn picada ben repartida i al mig els tres ous durs. Un cop així ja ho podem embolicar formant un braç de gitano. 







En una picador atriturem el porro de la part blanca, la ceba i la pastanaga. Ho amanim amb orenga, el suc de mitja llimona, la cullerada de mel, sal i pebre.

Netegem bé els rossinyols. Posem la salsa al voltant de la carn i ho amanim amb un rajolí d'oli. Repartim els rossinyols a trossos per damunt.

Ho posem al forn a 200 º durant 20 minuts. Hi afegim el vi blanc abaixem a 180º i ho deixem durant 10 minuts més.

Per servir-ho ho tallem a rodanxes i hi posem la salsa d'acompanyament.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada