diumenge, 20 d’octubre del 2013

macarrons amb camagrocs

MES BOLETS

Jo sóc de les que disfruto més fent camagrocs que rovellons, quan vaig a fer bolets. Saps?! quan en trobes una rotllana, que t'estàs deu minuts collint, perquè un està al costat de l'altre i no els veus fins que t'hi acostes més i els vas descobrint...? Trobo que fa molta il·lusió. A part que els trobo més bons que els rovellons. Els camagrocs són exquisits, us els recomano si no els coneixeu. Són com una flor delicada, tenen un perfum molt especial. Amb pasta estan boníssims i no necessiten massa amaniment. Proveu aquests macarrons, ja ho veureu! Altres receptes amb camagrocs: carbassons amb camagrocscrema de camagrocs.






INGREDIENTS:

1/2 porro

1/2 ceba o una ceba molt petita

150 grs de camagrocs

175 grs de macarrons

1 bric de crema de llet

formatge parmesà

sàlvia


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli hi posem els macarrons i els deixem bullint el temps que indiqui l'envàs.

Els camagrocs no necessiten netejar-se, venen molt nets, ja sigui del bosc directament o de la botiga. Només els heu de tallar el peu que és on tenen la terra.

Agafeu el porro i li traiem la pell de fora. Li fem un tall des del final fins al mig, per tal que hi puguem passar un raig d'aigua per netejar bé les fulles que de vegades els queda terra entremig. Només aprofitarem la part blanca i de color verd clar, les fulles més verdes són massa dures.

Tallem la ceba pel mig i pelem la que anem a utilitzar.

Ratllem la ceba i el mig porro.

Posem una paella al foc amb un fons d'oli, només volen que es cobreixi, no fer una piscina. Hi posem el porro i la ceba ratllat i ho deixem a foc mig que es vagi fent. Volem que s'estovi, no que es fregeixi molt. Ho amanim amb la sàlvia i una mica de sal.

Quan ho veieu tou hi posem els camagrocs i els hi donem unes voltes. Treuen una mica de suc i se'l tornen a beure. En aquest moment ja hi podem posar la crema de llet.

Si ja teniu els macarrons fets els poseu ben escorreguts a dins de la paella, si hi caben, sinó ho haureu de canviar a una cassola més gran.

Si encara els falta temps als macarrons apagueu el foc de la paella per esperar els macarrons.

Doneu un parell de voltes amb els macarrons dins la salsa, que es barregi tot bé i apagueu el foc.

Servieu-los de seguida amb formatge ratllat per sobre.





6 comentaris:

  1. Uns macarrons boníssims! ideals per a variar els tradicionals de carn picada. Me'ls apunto!

    ResponElimina
  2. I tant, jo com tu. Més amb camagrocs que amb rovellons. Quins macarrons més bons!

    ResponElimina
  3. I tant que son bons aquests macarrons! Els camagrocs són fins, delicats, gustosos... visca els camagrocs!

    ResponElimina
  4. Opino el mateix. Són més bons els camagrocs i més divertits de buscar. Avui provarem la recepta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uri com va anar això? Som camagroquencs així tots dos, ha,ha,ha.

      Elimina
  5. Els camagrocs són els meus bolets preferits i com dieu,trobar los es super divertit. A casa ens encantan i aquesta recepta em sembla perfecta.

    ResponElimina