dijous, 4 de febrer del 2016

truita amb pèsols

QUAN TOCA

Dijous gras a Vilanova és quan toca menjar-nos el xató, és el dia més típic per fer-lo. El xató és un plat que ja s'ha fet popular en molts restaurants fins i tot de fora de Vilanova però la xatonada és més complerta. Es tracta d'un àpat d'un primer plat d'una amanida de xató i un segon plat format per porcions de truites diferents: de botifarra d'ou, de mongetes, de carxofes, de patata i ceba, d'alls tendres... I per postre una merenga que en aquest dia s'estampava contra la cara en el moment de ser menjada, per això encara es fa la merengada pels carrers. O sigui que el dijous a la tarda no us aventureu a passaejar per Vilanova o us poden estampar una merenga a la cara. Avui poso una altra truita al bloc per la xatonada, per qui vulgui variar. Aquí trobareu més truites per dijous gras.







INGREDIENTS:


150 g de pèsols

3 ous grossos

10 fulles d'alfàbrega

formatge serrat



Posem un pot al foc amb aigua i sal fins que bulli. Hi tirem una cullaredeta de sucre i hi bullim els pèsols 5 minuts, no més. Com més bullim els pèsols més durs queden, per tant no ens hem de passar amb la cocció.

Batem els ous amb una mica de sal i pebre i les fulles d'alfàbrega trinxades ben petites.

Posem un rajolí d'oli en una paella petita. Hi posem els pèsols i seguidament els ous i quallem els ous per fer la truita.

Un cop tenim la truita feta hi ratllem el formatge per sobre que es desfaci una mica amb l'escalfor de la truita.


2 comentaris:

  1. També m'agrada, la truita de pèsols! I mira, serà un dijous gras no tan gras, he he he. Bones festes de Carnestoltes!!

    ResponElimina
  2. I tant podem fer una truita de botifarra d'ou i les altres de verdures i no serà tan dijous gras!! Petons

    ResponElimina