dimarts, 8 de maig del 2012

arròs amb pèsols

UNA ESPÈCIE D'ARRÒS MILANESA

Hi ha un ingredient que no us pot faltar al congelador, són els pèsols. Ah! que no us agraden, doncs no he dit res. Però els que us agradin us poden anar molt bé per improvitzar unes patates amb pèsols bullits per sopar, posar en un estofat de carn, fer-los estofats en 15 minuts...
Com que ara mirareu de tenir pèsols sempre al congelador i suposo que teniu sempre arròs a l'armari, aquest plat el podeu fer sense previsió qualsevol dia. Es una sopa d'arròs, però no és un arrós caldós.







INGREDIENTS:

1 ceba petita

6 cullerades de tomàquet triturat cru

150 grs de pèsols congelats

2 tasses d'arròs (de les de café)

10 tasses d'aigua (de les de café)

oli i sal

100 grs de formatge manxego ratllat


Posem una olla al foc amb 1 litre d'aigua i una mica de sal. Quan l'aigua bulli hi posem les dues tasses d'arròs.

Mentrestant pelem la ceba i la tallem a quadrats petits. Posem una paella amb oli al foc i hi sofregim amb el foc alt la ceba. Quan ja la veiem transparent hi tirem les cullerades de tomàquet una mica de sal i una mica de sucre. Un cop el tomàquet canvia de color i deixa l'oli separat ja estarà el sofregit.

Afegim el sofregit a l'olla i deixem bullir l'arròs vint minuts. Quan faltin 7 minuts per apagar el foc  hi posem els pèsols.

Servim l'arròs ben calent amb el formatge ratllat per sobre. No ens ha de quedar un arròs caldós, ha de quedar més aviat sec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada