dijous, 3 de desembre de 2015

espaguetis amb trompetes de la mort

AROMES

Què son els bolets? Doncs son fongs, però en el 90 % de la seva composició en realitat son aigua. El que tenen de bó culinàriament parlant és el seu aroma. És el que dóna caràcter als plats. I dels bolets que tenen medalla dor en aroma un d'ells són les trompetes de la mort. Potser ja no en trobareu de fresques a les botigues, però les podeu trobar seques tot l'any. L'únic que heu de fer és remullar-les abans de cuinar-les per hidratar-les. Aquí teniu altres plats amb bolets aromàtics: arròs de costella i conill amb camagrocscalamars amb rossinyolscrema de camagrocs i fredolicsquinoa amb trompetes de la mortremenat de fredolicstallarines amb ceps o tempura de camagrocs.







INGREDIENTS:

100 g de trompetes de la mort

175 g d'espaguetis

1 ceba petita

2 cullerades de Pedro Ximenez

1/2 bric de crema de llet

farigola

oli

sal i pebre



Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal i una mica de sal. Un cop bulli hi posem la pasta i la fem el temps que indiqui l'envàs.

Mentre pelem la ceba i la ratllem.

En una cassola posem una mica d'oli al fons, just que cobreixi el fons i hi posem la ceba, la deixem sofregir fins que s'estova. Després hi afegim les trompetes de la mort i ho amanim amb una mica de sal i farigola.

Al cap d'uns 5 minuts, penseu que les trompetes necessiten una mica de temps per coure's, hi afegim el Pedro Ximenez.

El deixem reduir i que s'evapori l'alcohol i hi aboquem la crema de llet. Ho deixem uns dos minuts i apaguem el foc.

Un cop escorreguda la pasta la posem a dins la salsa i hi donem unes voltes perquè es barregi tot plegat.

Sobretot penseu que si la pasta es cou abans de tenir la salsa a punt, apagueu el foc i hi poseu un bon raig d'aigua freda perquè no continui coent i s'estovi massa. No l'escorreu fins al moment de barrejar-la amb la salsa.


Cap comentari:

Publica un comentari