dilluns, 28 de desembre del 2015

curri vermell de llagostins

GUSTOS TROPICALS

No haureu tastat res amb aquest gust. Porta molts condiments però val la pena. És com fer un suquet però tropical. A mi el resultat m'ha recordat molt una moqueca brasileira. No és lent, pel resultat que dóna és força ràpid de fer. De totes maneres és contundennt i si ho feu amb uns llagostins de bona mida no és barat tampoc. Ara en trobareu de llagostins a la peixeteria i sinó sempre els podeu comprar congelats. Aprofiteu aquests dies de festa per fer la recepta i quedar com uns reis. 





INGREDIENTS:

1 quilo de llagostins

1 ceba

1 pebrot verd petit

1 pebrot groc petit

1 pebrot vermell petit

1 tros de gingebre

1 gra d'allall

1/4 de pinya

200 ml de llet de coco

1 cullerada de postres de curri

1 cullerada de postres de pebre vermell, si voleu en podeu posar mitja de picant

2 cullerades de postres de soja dolça o fosca

2 cullerades de postres de mirim (vinagre d'arròs) o sinó en teniu de vi blanc

oli

per l'arròs:

4 tasses d'arròs llarg

1 gra d'all

oli



Pelem la ceba i la tallem a llunes.

Tallem la cua dels pebrots i els trossegem a tires i després en fer quadrats, no gaire petits, com de 2 x 2 cms.

Pelem l'all i el piquem ben petit, si teniu un trinxador d'alls us anirà molt bé per fer-ho, el podeu posar allà sense pelar ni res.

Pelem el tros de gingebre i el ratllem amb el ratllador més petit.

Pelem la pinya i agafem un quart que és el que farem servir. Li traiem la part interior que és molt dura i la resta la tallem a trossos petits.

Pelem els llagostins i els traiem el cap. Tant les peles com els caps els podem guardar per fer un brou un altre dia. Les cues les farem servir ara per fer la recepta.

Posem un pot al foc amb una mica d'oli i un all aixafat. Hi afegim les quatre tasses d'arròs llarg i quatre tasses d'aigua i ho salem. El taoem i el deixem bullir 15 minuts. Si fa falta hi podem afegir una mica més d'aigua.

En una cassola hi posem una rajolí d'oli just per cobrir el fons. Hi tirem la ceba i hi donem un parell de voltes. Quan la veiem d'un color transparent hi podem afegir l'all picat i el gingebre ratllat. Ho remenem bé i hi afegim els pebrots tallats.

Deixem una mica els pebrots que se saltin bé i es coguin una mica i aleshores ja hi podem afegir la pinya i les espècies: hi posem el curri, el pebre vermell, la soja i el mirim. Ho deixem que es barregi tot i ja hi podem afegir els llagostins. Hi donem un parell de voltes, just que els llagostins es tornin una mica blancs i ja hi podem afegir la llet de coco. Ho deixem 7 minuts bullint a foc mitjà.

Ho servim acompanyat d'un flam d'arròs basmati.

1 comentari: