dimecres, 23 de desembre del 2015

croquetes de cigrons

SOBRES?

No sé si sou dels que aneu convidats o dels que rebeu a casa per Nadal. Sigui com sigui si han quedat cigrons de l'escudella i carn d'olla podeu fer aquestes croquetes per aprofitar-los. No sé que passa però quan acabes d'escudellar l'escorregut del caldo sempre queda de tot. Hi ha qui aprofita les patates per fer una truita per sopar. La qüestió és reciclar, no llenceu res. I si aneu convidats abans que ho llencin ho demaneu per prendre a casa. Estic exagerant, però no m'agrada gens llençar menjar. Ja veureu que aquestes croquetes són molt senzilles de fer i queden molt bones. Si voleu aprofitar els cigrons bullits per fer més coses proveu de fer: cigrons amb tomàquetscol kale amb cigronscigrons amb espinacs o cigrons amb bledes. Totes les receptes amb verdures que ens convé compensar els excessos de Nadal.







INGREDIENTS:

300 g de cigrons cuits

1 ceba petita

1 ou

pa ratllat

1 cullerada de llavors de fonoll

1/2 cullerada de comí

1 iogurt

2 cullerades petites de tahin

1 cullerada petita de pebre vermell dolç

1 gra d'all

1 bossa d'espinacs en fulles

sal i oli


Pelem la ceba i la tallem a daus petits.

Posem una mica d'oli al fons d'una paella i hi posem la ceba a foc suau fins que s'estovi i es torni transparent. L'amanim amb una mica de sal, el comí i les llavors de fonoll.

Hi afegim els cigrons ho barregem i apaguem el foc. Passem això pel turmix que ens quedi una massa fina.

Batem un ou amb una mica de sal en un plat i posem una mica de pa ratllat sobre de paper d'alumini per fer l'arrebossat.

Fem les croquetes planes i les rebossem per l'ou i després pel pa ratllat.

Preparem l'acompanyament de les croquetes. Posem un fons d'oli en una paella i hi posem un gra d'all esberlat peruqè deixi anar el gust. Sentireu olor d'all, aleshores hi poseu les fulles d'espinacs i les remeneu fent que no es quedin les mateixes sempre a sota. Penseu a fer servir una paella gran si no us serà molt difícil tombar els espinacs. Els traiem de seguida, no necessiten molt temps.

Posem oli en quantitat en una paella més aviat petita i la posem al foc. Quan l'oli sigui ben calent hi fregim les croquetes. Les traiem i les deixem sobre d'un paper absorbent que xucli l'excès d'oli.

Preparem la salsa amb el iogurt, el tahin, el pebre vermell, una mica de sal i pebre i un rajolí d'oli. Ho remenem tot bé.

Servim els espinacs i les croquetes damunt amb una mica de salsa per acompanyar al costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada