dissabte, 12 de desembre del 2015

lluç farcit

POTÈNCIA

Tota la potència de les gambes en aquest plat, tot el seu sabor aprofitat sense desestimar res. En aquesta recepta son gambes petites, però sobretot senceres, no gambes ja pelades. Ho sento però les gambes pelades valen per fer una amanida fresca i poca cosa més. Per cuinar el millor son les gambes senceres, d'aquesta manera pots aprofitar cap i tot, com farem ara nosaltres. M'agrada fer coses farcides, albergínies, carbassons, el que sigui, trobo que te la seva gràcia fer un paquet amb sorpresa a dins. Trobo que és la part juganera de la cuina. Si us agraden els farciments podeu provar:
                                  




           


INGREDIENTS: Per a 4 persones

1 llom de lluç de 750 g aprox obert sencer i sense espines

1/4 de gambes petites sense pelar

1/2 tassa petita de conyac

2 cullerades petites de farina

1 ceba petita

16 grans de raïm (si és sense llavors millor)

pel brou:

1 tros de porro

1 tros de pastanaga

1 tros de ceba


Hem de demanar a la peixeteria que ens tallin un llom de la part del mig del lluç, que l'obrin per la meitat i treguin l'espina. D'aquesta manera el podem posar obert, farcir-lo i tronar-lo a tancar. La part de dalt i la cua les podem deixar per un altre dia per fer un lluç amb salsa verda o un lluç amb verdures.

Pelem les gambes i deixem la cua per un costat i el cap i les pells per un altre.

Preparem el tros de porro ben net, pot ser de la part verda perquè només és per donar gust al brou.

Pelem un tros de pastanaga o una de petita.

Pelem la ceba i en tallem un tros pel brou.

Posem una mica d'oli en un pot i hi saltem els caps i les pells de les gambes. Quan canviin de color hi afegim el porro, la pastanaga i la ceba. Ho saltem una mica i hi afegim aigua fins a cobrir-ho tot just. Ho deixem bullir a foc suau 20 minuts.

Encenem el forn perquè s'escalfi a 200º.

Mentre pelem la ceba petita i la tallem a llunes primes. Posem una paella al foc i la deixem coure fins que es torna d'un color daurat. Hi afegim una mica de sal i pebre i les cues de les gambes pelades. Hi donem un parell de voltes i hi posem el conyac. Deixem que el conyac redueixi una  mica i hi afegim les dues cullerades de farina i una mica de brou, unes cullerades. Un cop la farina espessi ja està el farcit preparat.

Colem el caldo dels caps de les gambes i el reservem.

Salpebrem el llom del peix i el farcim amb les gambes i la ceba, ho repartim bé i el tornem a tancar.

Posem el lluç  en una plàtera d'anar al forn i l'amanim amb una rajolí d'oli per sobre.

Hi posem el brou i els grans de raïm i ho deixem al forn a 200º encès dalt i baix durant 20 minuts.

Un cop tret del forn, si voleu podeu separar la salsa i fer-la reduir una mica amb una nou de mantega. La mantega tornarà la salsa brillant i li donarà un gust més intens. Si voleu l'opció més saludable no cal que ho feu. La salsa tal qual també és bona.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada